Chipsuri de cartofi: cum le pregătești acasă, rapid și ușor

Adisa Codruț / 26 feb 2021 / 22:23

Chipsurile de cartofi, făcute în casă rapid și ușor. 

Lângă o bere sau la un film, chipsurile sunt întotdeauna o alegere „cu gust”, iar în comerț se găsesc din plin. Dar, parcă tot mai buni sunt cei gătiți în casă, cel puțin așa știm sigur că nu conține celebrele E-uri sau arome artificiale.
Pentru a face acasă chipsuri de cartofi avem nevoie doar de t5ei ingrediente: cartofi, sare și ulei.
Cartofii curățați de coajă se taie felii foarte subțiri, de preferat cu un dispozitiv de feliat, apoi se lasă în apă rece câteva minute, după care se storc, se tamponează cu un prosop de hârtie pentru a absorbi toată apa și se pun la prăjit în ulei mult, încins, potrivit gustos.ro. 
Dacă nu vrei să-i prăjești pe foc, poți amesteca feliile de cartofi cu ulei într-o pungă de plastic, apoi pe o farfurie întinsă se așează cartofii într-un singur strat și se dau la microunde între 3 și 5 minute, până se fac arămii. După ce sunt scoși se adaugă sarea și sunt gata de ronțăit, scrie Spectacola.ro

 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy