Coca-Cola, 10 întrebuințări spectaculoase la care NU te-ai fi gândit!

DCMedical Team |
Data publicării:

Ce poți face cu băutura Coca Cola. 

1. Bucle naturale

Acidul ortofosforic din Coca Cola lipește cuticula părului, făcând firele să arate strălucitoare. Nivelul scăzut al pH-ului băuturii normalizează, de asemenea, echilibrul acid-alcalin, care este important pentru cei cu păr uscat și fragil. Udă-ți buclele cu Coсa-Cola și, după 5-10 minute, spală-ți părul cu șampon. 

2. Îndepărtează guma de mestecat

Nu este nevoie să intri în panică dacă vreodată îți vei lipi guma de mestecat de păr. Toarnă niște Coca Cola pe gumă și lasă câteva minute. Apoi îndepărtează încet și cu grijă guma. Procesul este lung, dar este cu siguranță mai bun decât tăierea părului.

3. Albește părul

Dacă vopsirea ți-a făcut culoarea părului prea întunecată sau strălucitoare, o poți înălbi puțin spălându-te cu Coсa-Cola. Un astfel de efect poate fi explicat prin prezența acidului citric și a uleiurilor citrice esențiale în rețeta sa.

4. Protejează împotriva dăunătorilor

Fermierii indieni își pulverizează culturile cu Coсa-Cola, pentru a le proteja de insecte. Această metodă funcționează datorită zahărului din bătură. 

5. Ameliorează durerea

Dacă ai urme de mușcături lăsate de insecte pe corp, pune un tampon de bumbac înmuiat în Coca-Cola pe zona afectată. Acest lucru se datorează probabil cofeinei, care are un efect anestezic. Acesta este motivul pentru care Coca-Cola poate fi folosit și pe înțepăturile de meduză.

6. Curăță baia

Datorită acidului ortofosforic, Coca-Cola dizolvă foarte bine calcarul și alte impurități. Folosește un burete sau un pulverizator pentru a aplica lichidul. Lasă-l câteva ore sau, mai bine, peste noapte, apoi spală bine. Apropo, acest acid se referă la aditivii alimentari permiși și nu este dăunător dacă îl consumi în cantități rezonabile.

7. Dizolvă grăsimile

Acizii și cofeina sunt solvenți grași buni, motiv pentru care băutura poate fi folosită pentru a spăla vasele și suprafețele bucătăriei. Acoperă ustensilele cu Coca-Cola, lasă-le câteva ore și apoi spală-le ca de obicei.

8. Îndepărtează mirosurile puternice

Dacă hainele tale miros a benzină sau gaz, înmoaie-le într-un amestec de 1:1 de apă și Coca-Cola înainte de spălare. 

9. Curăță monedele

Așază monedele murdare într-un recipient îngust, înalt și umple-l cu Coca-Cola. Așteaptă 10-15 minute, apoi scutură recipientul de parcă ai fi un barman care face cocktail-uri. Apoi spală monedele sub apă.

10. Îndepărtează rugina

Coca-Cola se descurcă perfect cu rugina. Toarnă Coca-Cola pe zona afectată, apoi freacă bine cu un burete. Dacă rugina este prea veche, folosește folie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel