Coronavirus: cât de tare va afecta economia țărilor europene

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Coronavirus
Coronavirus

Pandemia de coronavirus va afecta negativ economia europeană, arată europarlamentarul Cristian Bușoi în cadrul unei emisiuni difuzate de DC Medical și DC News. Potrivit acestuia, vor dispărea locuri de muncă și se vor închide unele firme.

Pandemia de coronavirus va avea efecte negative asupra economiei, arată europarlamentarul Cristian Bușoi în cadrul unei emisiuni difuzate de DC Medical și DC News. Potrivit acestuia, vor dispărea locuri de muncă și se vor închide unele firme.

„Impactul va exista, ne îndreptăm către o recesiune ecomică, se vor pierde locuri de muncă, vor fi firme care probabil vor trebui să se închidă, să se reorienteze, dar trebuie să folosim toate instrumentele și politicile pe care le avem la dispoziție ca acest impact să fie redus la minimum posibil; ne concentrăm pe chestiunile esențiale, marile legi, marile dezbateri le continuăm cât putem de la distanță și, sigur, situația legată de coronavirus, care este o prioritate absolută”, a precizat europarlamentarul în cadrul emisiunii.

De aesemenea, el a mai arătat că România are un dezavantaj că nu se află în zona euro, pentru a putea beneficia de seturi de măsuri mai avantajoase. „Pe lângă acest miliard de euro (ajutorul din partea UE pentru combaterea coronavirus, n.r.), sigur că va fi nevoie de politici macroeconomice la nive european, aici avem un mare dezavantaj  că nu suntem în zona euro, pentru că pentru zona euro există niște instrumente speciale, care țin și de Banca Centrală Europeană și care țin și de anumite mecanisme din zona euro, dar chiar și pentru zona non-euro, sperăm să punem la punct o strategie de sprijin financiar, de infuzie de capital, care să meargă către firmele aflate în dificultate, să le dăm capital de lucru; statele trebuie să înceapă să dea comenzi la firmele private, să înceapă să repornească anumite lucrări publice, e o întreag strategie”, a mai afirmat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel