Coronavirus: OMS și China vor analiza cum se răspândește virusul

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

În weekend va debuta o misiune comună a Chinei cu OMS în cadrul căreia se va analiza epidemia de coronavirus.

Coronavirus, OMS. O misiune desfăşurată în comun cu China şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care va debuta în weekend, va avea ca scop investigarea epidemiei de coronavirus nou şi se va concentra asupra modului în care acesta se răspândeşte şi a severităţii bolii, a anunţat vineri directorul OMS.

Misiunea va căuta să afle, totodată, mai multe detalii despre modul, locul şi momentul în care cei peste 1.700 de lucrători sanitari infectaţi până în prezent au contractat noul virus, au precizat reprezentanţii OMS. "Ne aşteptăm ca întreaga echipă să aterizeze în weekend", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei informări de presă, potrivit Agerpres.

''O atenţie deosebită va fi acordată înţelegerii transmiterii virusului, severităţii bolii şi efectului măsurilor actuale de răspuns", a adăugat oficialul. Autorităţile chineze au raportat vineri 5.090 de cazuri noi în China continentală, inclusiv peste 120 de morţi, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 63.851, iar cel al deceselor la 1.380. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel