COVID-19: ce simptome sunt diferite la copii

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

COVID-19 afectează copiii într-o măsură mai mică, dar cercetătorii au analizat cum sunt afectați aceștia și ce diferențe prezintă față de adulți.

Un studiu publicat pe 16 iunie 2020 în jurnalul cu acces deschis PLOS Medicine de Xihui Zhou al primului spital afiliat al Universității Xi'an Jiaotong, China și colegii săi arată că în infecția cu SARS-CoV-2, identificarea și intervenția timpurie sunt necesare pentru controlul eficient al epidemiei atât la adulți, cât și la copii. Cercetătorii au analizat datele clinice ale 34 de pacienți pediatrici COVID-19 din patru spitale din China, în perioada 27 ianuarie - 23 februarie.

Pacienții au prezentat forme ușoare (18%) sau moderate (82%) de COVID-19, iar cele mai frecvente simptome inițiale au fost febra (76%) și tuse (62%), care s-au recuperat în trei sau patru zile după tratament. Spre deosebire de observațiile la pacienții adulți, cazurile pediatrice au arătat o proporție mai mare de febră, vărsături (12%) și diaree (12%) la internare. Scanările tomografice (CT) toracale au evidențiat umbre neuniforme de înaltă densitate, cu un model de debut tardiv în leziunile lobulului pulmonar la 28 de pacienți (82%). În schimb, doar 3% dintre pacienții pediatri au prezentat opacități neobișnuite care nu întunecă structurile bronșice subiacente sau vasele pulmonare - care sunt de obicei observate la adulți cu COVID-19. Prezentările clinice nu au fost la fel de severe ca semnele observate în imaginile CT, iar recuperarea leziunilor în lobuli a rămas în urma principalelor simptome. Potrivit autorilor, descoperirile oferă o perspectivă importantă asupra diagnosticului precoce și a controlului epidemic al COVID-19 la copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel