De ce îți cade părul în timpul iernii. Ce poți face pentru a preveni acest lucru. Ce rol are căciula

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce iti cade parul in timpul iernii - FOTO: Freepik@wayhomestudio
de ce iti cade parul in timpul iernii - FOTO: Freepik@wayhomestudio

De ce îți cade părul în timpul iernii. Află ce poți face pentru a preveni acest lucru.

De ce îți cade părul în timpul iernii și ce rol are căciula. Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru părul tău. Aerul rece poate fi destul de dăunător pentru podoaba capilară.

Medicii specialiști susțin că este normal ca în fiecare zi să pierdem circa 100 de fire de păr. Când părul cade într-un ritm mai mare atunci este cazul să te prezinți la medic.

Căderea părului și vârsta

”Fiziologic, orice persoană la 50 de ani are la jumătate din părul pe care îl avea la 20 de ani. Faptul că la duș sau atunci când ne pieptănăm seara observăm câteva fire de păr nu înseamnă un motiv de stres. Dacă e o cădere mai mare de 100 de fire sau dacă observăm o cădere în șuvițe, atunci este bine să ne prezentăm la consult.

Cauzele nutriționale și hormonale ocupă mai mult de 80% din cazurile care se prezintă în cabinetul de dermatologie. Dacă medicul dermatolog va considera că are nevoie de tratament adjuvant, va îndrepta pacientul către medicul ginecolog sau medicul endocrinolog. Întotdeauna trebuie să tratăm întâi cauza și apoi efectul”, a explicat dr. Viviana Iordache, medic dermatolog, la Antena 1.

Vezi și: Cancerul de stomac, factori de risc și tratament. Medic: Este reprezentat de nivelul socio-economic scăzut, anumite obiceiuri alimentare.

Căderea părului, favorizată de factorii chimici și termici

Căderea părului este favorizată și de factorii chimici și termici. Vopsitul, îndreparea sau ondularea părului contribuie la degradarea acestuia.

”Într-un mod greșit este considerat că vopsitul părului sau anumite tratamente de îndreptare a părului sau clasicul permanent produc, în mod direct, căderea părului.

Dimpotrivă, vopsitul, mai ales dacă tonul este mai deschis decât cel al pacientului care se vopsește este un stimulator pentru rădăcină. Paradoxal, anumite tratamente pe care este menționat faptul că ajută la creșterea părului fac să cadă părul. Mă refer la substanțele grase”, a mai precizat medicul dermatolog.

Vezi și: Cele 5 ceaiuri care ameliorează tusea. Reduc durerile de gât și îmbunătățesc respirația. Au efect antibacterian și antiinflamator

De ce cade părul în timpul iernii

Dr. Mihail Pautov a explicat de ce cade părul în timpul iernii. Trebuie să fii atent și atunci când îți alegi căciula.

”Cauzele căderii părului în exces în timpul iernii. Aerul este mai uscat iarna. Aerul uscat vrea să își tragă apa din lucrurile cu care intră în contact, adică pielea și părul. Aerul uscat ne usucă și părul fapt care poate accelera căderea lui.

Un alt factor poate fi purtarea unui fess au a unei căciuli foarte strânse pe scalp. Asigurați-vă că ceea ce purtați pe cap este elastic și încăpător.

Frigul și aerul rece sunt alți factori predispozanți. Frigul răcește scalpul ceea ce duce la vasoconstricție, strângerea vaselor de sânge din scalp, ceea ce va diminua aportul de sânge cu nutrienți la nivelul firului de păr. Asta poate accelera căderea părului”, a precizat dr. Mihail Pautov.

Vezi și: Trei ingrediente din bucătărie care îți lasă pielea curată și strălucitoare: trebuie doar să le amesteci

Suplimente pentru stimularea creșterii părului

Căderea părului poate fi încetinită cu ajutorul unor suplimente. Pentru a preveni problemele părului asociate cu vremea rece, cum ar fi căderea părului, mâncărimea și mătreața excesivă, tot ce trebuie să faceți este să vă masați scalpul cu ulei de păr pentru a-l hidrata, dar și să adoptați un stil de viață sănătos.

”O meta-analiză recentă a analizat efectele anumitor suplimente pentru păr. Au devenit eficiente împotriva căderii firelor de păr uleiul de semințe de dovleac, vitamina D, în special la persoanele care au deficit de vitamina D. Zincul s-a dovedit eficient la persoanele de deficit de Zinc, iar biotina, adică vitamina B7 s-a dovedit eficientă în a proteja firul de păr deja existent, dar nu a favorizat creșterea firelor noi de păr”, a mai precizat dr. Pautov.

Trebuie să știi și: 

Aragazul, nociv și interzis în UE. Cum distruge întreaga lume. Atenție la asta când gătești. Paparau: Asta reduce oxigenul respirat! În România mulți se încălzesc direct la flacăra aragazului

Vaccinul gripal: ce faci dacă ai trecut deja prin boală. Marinescu: Poate fi făcut și acum, cât mai repede, efect în 10 zile! Se ajunge la insuficiență respiratorie, complicații pulmonare

Disforia de gen sau transsexualitatea: ce înseamnă și la ce vârstă apare. Care sunt primele semne. Badiu: Asta atrage atenția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel