Economie, spital. Costuri reduse prin renunțarea la firma de catering, la spitalul din Satu Mare

Adisa Codruț / 26 sep 2019 / 16:27
Euro    FOTO: Pixabay
Euro FOTO: Pixabay

Spitalul Județean din Satu Mare și-a eficientizat cheltuielie, renunțând la firma de catering și deschizând cantina proprie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a realizat o economie de peste 900.000 de lei de când a deschis propria bucătărie pentru servirea bolnavilor internaţi şi a renunţat la firma de catering, a declarat managerul instituţiei, Adrian Marc, într-o conferinţă de presă, citează agerpres.ro.

"În vara lui 2018 am închis prestaţia în formă externalizată. Costurile pe parcursul a 12 luni au fost undeva la 3.769.000 de lei. Bilanţul după un an de zile este de 2.846.810 lei în formă proprie. Economia este undeva la 922.000 de lei. Dotările în bucătărie au fost undeva la 450.000 de lei şi nu ne vom opri aici", a spus Marc.

Potrivit acestuia, a crescut foarte mult şi calitatea hranei, dar şi meniul a fost diversificat, în funcţie de specificul bolnavilor.

"Am lucrat foarte mult la regândirea procesului tehnologic, am scurtat timpii de preparare a alimentelor, precum şi a meniurilor şi a felurilor de hrană. Am încercat să facem în aşa fel încât transportul să se optimizeze, preluarea alimentelor din maşina de transport şi transferul pe secţii să fie cât mai scurt. Toată lumea se plângea de-a lungul anului de acele supe de pui care erau mai mult parte osoasă decât proteine, care probabil erau avantajoase la preţ, dar se serveau frecvent şi lumea era sătulă. Meniul este diversificat şi îmbunătăţit", a explicat Marc.

La bucătăria spitalului au fost angajate 35 de persoane.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy