Epidemie de păduchi în școlile din Galați

Georgiana Ioniță / 15 oct 2019 / 12:20
Școală
Școală

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat centralizarea rezultatelor triajului epidemiologic, făcut în şcoli, după ce elevii s-au întors din vacanţă, un număr de 129 dintre aceştia având pediculoză, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.

Potrivit sursei citate, numărul este mai mic decât cel înregistrat anul trecut, când au fost depistaţi 159 de elevi cu păduchi, notează Agerpres. 

"După efectuarea triajului epidemiologic de început de an şcolar au fost depistaţi 129 de elevi cu pediculoză. Dintre aceştia, 51 sunt din mediul urban şi 78 din mediul rural. În urma aceluiaşi control au fost depistate trei cazuri de elevi care aveau scabie, două în urban şi unul în rural. Alţi 22 de elevi sufereau de angine, nouă în mediul urban şi 13 în mediul rural. Toţi elevii aflaţi în această situaţie au fost îndepărtaţi din colectivitate, li s-a dat tratament şi urmează să meargă la recontrol la medicul de familie. Dacă problema s-a rezolvat, medicul de familie le va da un aviz care le va permite reintegrarea în colectivitate", a precizat Iordăchescu.

Triajul epidemiologic a fost efectuat la un număr de 46.615 elevi.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy