Examen de admitere la UMF Carol Davila: o treime dintre absolvenți ar putea pleca în străinătate

DCMedical Team |
Data publicării:
Examenul     FOTO: pexels.com
Examenul FOTO: pexels.com

Rectorul UMF Carol Davila, prof. dr. Viorel Jinga, a susținut o conferință de presă alătri de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Rectorul UMF Caron Davila, prof. dr. Viorel Jinga și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au susținut, azi, o conferință de presă după examenul de admitere la UMF.  

Ministrul Educației a spus: „Avem 63.000 de locuri pentru Licență, bugetate în toate domeniile, în acest an. O pondere de circa 10% este aceea a locurilor în domeniul medical. Avem, însă, nu numai la nivel de licență.

Avem anul acesta cu peste 6.000 de rezidenți mai mult în învățământul superior medical, față de anul trecut. Este de altfel și o solicitare pe care am înaintat-o la Ministerul Finanțelor, la rectificarea bugetară, de a ne asigura finanțarea pentru această creștere de peste 6.000 de rezidenți, anul ăsta în raport cu anii trecuți.”

O treime dinte absolvenți ar putea pleca în străinătate

Rectorul UMF a fost întrebat dacă știe câți dintre absolvenși pleacă în străinătate. 

„O treime dintre medici au cerut certificat de conformare de la Colegiul Medicilor. Nu înseamnă că au plecat toți, dar au cerut certificat de conformare”, a explicat el.

Despre rezidențiat, ministrul Edicației a mai spus că se încearcă trecerea spre unoversitățile de medicină. 

„Noi solicităm ca rezidențiatul să treacă spre UMF-uri, pentru a avea un control mai bun asupra părții didactice a rezidenților, să vedem ce vom reuși în continuare. Sigur că strategia va aparține tot Ministerului Sănătății, numărul de rezidenți de anul trecut trebuie să fie egal cu numărul de absolvenți din facultățile de medicină, medicină dentară și farmacie, de acea rezultă acest număr mai mare de rezidenți, ceea ce este un plus, știți că a fost deficit de personal în perioada pandemiei, mai exact avem peste 29.000 de rezidenți anul acesta, față de 23.000 de rezidenți anul trecut”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel