Fundeni, aer condiționat: Licitație în regim de urgență

Steluța Indrei / 05 sep 2018 / 13:32

La Institutul Clinic Fundeni a fost organizată o licitație în regim de urgență pentru achiziționarea unui nou sistem care asigură aerul condiționat în sălile de operații și saloanele de terapie intensivă. 

În urmă cu 2 săptămâni, sistemul care asigură aerul condiționat în blocul operator și saloanele ATI din cadrul Institutului Clinic Fundeni s-a defectat, motiv pentru care au fost aplicate măsuri de urgență pentru prevenirea riscului de infecții intraspitalicești. 

Medicii au luat toate măsurile astfel încât pacienții să fie în siguranță, prelevându-se zilnic probe de aer din spațiile destinate operațiilor și terapiei intensive.

În acest timp, printr-o improvizație care a constat în utilizarea apei reci dintr-un puț de mare adâncime, s-a asigurat o temperatură de circa 24 de grade în sălile de operație și în saloane.

Au fost sistate internările și intervențiile chirurgicale în cazul pacienților cronici, efectuându-se doar operațiile de maximă urgență. 

S-a organizat o licitație în regim de urgență, iar cu ajutorul fondurilor proprii ale Institutului Fundeni a fost achiziționat un nou sistem de aer condiționat, care funcționează începând de astăzi. În continuare se iau probe epidemiologice pentru prevenirea riscului de infecție.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26