Fundeni, aer condiționat: Licitație în regim de urgență

Steluța Indrei / 05 sep 2018 / 13:32

La Institutul Clinic Fundeni a fost organizată o licitație în regim de urgență pentru achiziționarea unui nou sistem care asigură aerul condiționat în sălile de operații și saloanele de terapie intensivă. 

În urmă cu 2 săptămâni, sistemul care asigură aerul condiționat în blocul operator și saloanele ATI din cadrul Institutului Clinic Fundeni s-a defectat, motiv pentru care au fost aplicate măsuri de urgență pentru prevenirea riscului de infecții intraspitalicești. 

Medicii au luat toate măsurile astfel încât pacienții să fie în siguranță, prelevându-se zilnic probe de aer din spațiile destinate operațiilor și terapiei intensive.

În acest timp, printr-o improvizație care a constat în utilizarea apei reci dintr-un puț de mare adâncime, s-a asigurat o temperatură de circa 24 de grade în sălile de operație și în saloane.

Au fost sistate internările și intervențiile chirurgicale în cazul pacienților cronici, efectuându-se doar operațiile de maximă urgență. 

S-a organizat o licitație în regim de urgență, iar cu ajutorul fondurilor proprii ale Institutului Fundeni a fost achiziționat un nou sistem de aer condiționat, care funcționează începând de astăzi. În continuare se iau probe epidemiologice pentru prevenirea riscului de infecție.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23