Fundeni, aer condiționat: Licitație în regim de urgență

Steluța Indrei |
Data publicării:

La Institutul Clinic Fundeni a fost organizată o licitație în regim de urgență pentru achiziționarea unui nou sistem care asigură aerul condiționat în sălile de operații și saloanele de terapie intensivă. 

În urmă cu 2 săptămâni, sistemul care asigură aerul condiționat în blocul operator și saloanele ATI din cadrul Institutului Clinic Fundeni s-a defectat, motiv pentru care au fost aplicate măsuri de urgență pentru prevenirea riscului de infecții intraspitalicești. 

Medicii au luat toate măsurile astfel încât pacienții să fie în siguranță, prelevându-se zilnic probe de aer din spațiile destinate operațiilor și terapiei intensive.

În acest timp, printr-o improvizație care a constat în utilizarea apei reci dintr-un puț de mare adâncime, s-a asigurat o temperatură de circa 24 de grade în sălile de operație și în saloane.

Au fost sistate internările și intervențiile chirurgicale în cazul pacienților cronici, efectuându-se doar operațiile de maximă urgență. 

S-a organizat o licitație în regim de urgență, iar cu ajutorul fondurilor proprii ale Institutului Fundeni a fost achiziționat un nou sistem de aer condiționat, care funcționează începând de astăzi. În continuare se iau probe epidemiologice pentru prevenirea riscului de infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel