Încă un beneficiu al consumului de ceai verde sau cafea: diabeticii sunt direct vizați

Angela Sabău / 05 oct 2021 / 15:55
Ceaiul vede, efecte benefice pentru sănătate dovedite. Foyo: Pixabay
Ceaiul vede, efecte benefice pentru sănătate dovedite. Foyo: Pixabay

Cercetătorii au mai descoperit un beneficiu al consumului de ceai verde sau cafea, pe care l-au făcut public. Diabeticii sunt vizați în studiu. 

Consumul de cafea sau ceai verde este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi o sănătate cardiovasculară mai bună, niveluri mai mici de inflamație și un risc redus de a dezvolta boli cronice.

Acum, un studiu publicat online de BMJ Open Diabetes Research & Care sugerează că consumul de ceai și cafea este, de asemenea, legat de un risc redus de deces precoce în rândul persoanelor cu diabet zaharat.

Cercetătorii au evaluat obiceiurile de sănătate și stilul de viață auto-raportat - inclusiv dieta - a aproximativ 5.000 de persoane din Japonia, pe parcursul a cinci ani.

În comparație cu persoanele care nu au băut cafea sau ceai verde, persoanele care au băut cel mai mult au avut riscuri mult mai mici de deces prematur din orice cauză:

cu aproximativ 40% mai mici pentru persoanele care au băut fie două căni de cafea, fie patru căni de ceai pe zi

cu 63% mai mic pentru persoanele care au băut ambele patru căni de ceai plus două căni de cafea pe zi.

Studiul este doar observațional și nu demonstrează că băuturile îi mențin pe oameni în viață mai mult timp. Știm însă că, atât  cafeaua, cât și ceaiul conțin compuși puternici ai plantelor cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care sunt bune pentru sănătate.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy