IRINOTECANUM - prospect

DCMedical Team / 22 feb 2021 / 19:43
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

IRINOTECANUM – prospect. Acțiune: Antineoplazic; inhibă topoizomeraza I, cu alterarea refacerii lanțurilor de ADN dublu catenar.

IRINOTECANUM – prospect:

Denumiri comerciale: IRINOTECAN ACCORD, IRINOTECAN ATB, IRINOTECAN STADA, IRINOTESIN 

Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Trat. cancerului colorectal avansat în combinație cu 5-fluoro-uracil (5-FU) și acid folinic, la pacienții care nu au mai fost tratați cu chimioterapie; în monoterapie, la pacienții tratați anterior cu chimioterapie care a inclus 5-FU, irinotecan; în combinație cu cisplatin, este indicat în trat. carcinomului de col uterin cu celule scuamoase, avansat, la pacienți care nu au fost tratați cu chimioterapie.

Contraindicații: Pacienți cu boli cronice intestinale inflamatorii sau ocluzie intestinală. Hipersensibilitate la produs. Sarcină și alăptare. La pacienții cu Bd > 3 ori mai mare decât limita maximă normală. Pacienți cu insuficiență medulară severă. Pacienți cu status de performanță OMS > 2.

Atenție!: Va fi adm. numai sub supravegherea unui oncolog calificat. Datorită naturii și frecvenței efectelor secundare, în următoarele cazuri se va administra numai după o atentă evaluare a raportului beneficii/risc: la pacienții cu factori de risc, în special cu status de performanță OMS = 2; în cazurile rare în care se presupune că pacientul nu va urma recomandările privind controlul efectelor secundare. Se recomandă ca aceste cazuri să fie strict supravegheate, în spital. Diareea tardivă; monitorizarea formulei sanguine complete; prudență în afecțiuni hepatice, renale sau cardiace; pacienții cu astm; vârstnici. Hipersensibilitate la produs. Prudență în asocierea cu suxametoniu. Sarcină și alăptare. Șoferi.

Reacții Adverse: Diaree, greață și vărsături; rar obstrucție intestinală, ileus sau hemoragie intestinală; anorexie, dureri abdominale, mucozită; neutropenie, anemie, trombocitopenie; reacții la locul perfuzării; alopecie; reacții cutanate, reacții alergice ușoare și reacții anafilactoide; crampe și parestezii, creșterea tranzitorie a nivelului seric al trans-aminazelor, fosfatazei alcaline sau bilirubinei.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy