Îți dorești un păr frumos și sănătos? Iată cum poți să procedezi

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Modul în care îți speli părul și produsele pe care le folosești pentru îngrijirea lui contribuie în mare măsură la aspectul părului tău.

Modul în care îți speli părul și produsele pe care le folosești pentru îngrijirea lui contribuie în mare măsură la aspectul părului tău. Urmează aceste sfaturi simple de pus în practică, oferite de dermatologi cu experiență, pentru a avea un păr frumos și sănătos!

1. Cât de des ar trebui să te speli pe cap

Dacă ai părul des, spală-l cât mai des pentru a îndepărta surplusul de sebum produs de scalpul tău. Pentru unele persoane ar putea fi necesar să-și spele părul chiar și în fiecare zi.

Pe de altă parte, părul tratat chimic, cu alte cuvinte, decolorat, îndreptat sau ondulat permanent, ar trebui spălat mai rar nu doar pentru a-și menține frumusețea nou dobânditei culori sau forme, ci și pentru a-și menține aspectul sănătos.

De asemenea, pe măsură ce înaintezi în vârstă, trebuie să știi că scalpul produce din ce în ce mai puțin sebum și ceea, dacă obișnuiai să te speli des, s-ar putea să fie nevoie să reduci numărul de spălări.

Dacă ai mătreață sau suferi de alte afecțiuni ale scalpului, ar trebui să folosești un șampon special. Uneori, șamponul obișnuit pur și simplu nu ajunge la nivelul scalpului și de aceea scalpul nu se curăță în profunzime sau substanțele sale hrănitoare pentru scalp nu ajung la el. Data viitoare când te speli pe cap, concentrează-te mai mult pe scalp decât pe lungimea părului.

2. Cum să utilizezi balsamul de păr pentru a profita din plin de avantajele lui

Folosește balsam după fiecare șampon, cu excepția cazului în care utilizezi un șampon de tipul ”2-în-1”, care curăță și condiționează părul.

Utilizarea unui balsam bun poate îmbunătăți în mod semnificativ aspectul părului deteriorat sau uscat, oferindu-i o strălucire sănătoase și diminuând capacitatea sa de a se electriza.

De asemenea, unele balsamuri profesionale oferă părului și o oarecare protecție împotriva dăunătoarelor raze ultraviolet, astfel încât expunerea la soare nu mai reprezintă un pericol.

Când folosești balsam, aplică-l pe vârfuri deoarece balsamurile pot face părul fin să pară prea moale. De asemenea, asigură-te că nu ajunge balsam nici la nivelul scalpului pentru că s-ar putea să-l afecteze.

3. Cum să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de păr

Folosește întotdeauna doar șampon și balsam special create pentru tipul tău de păr. De exemplu, dacă ai părul vopsit, folosește un șampon special conceput pentru părul vopsit. Dacă părul tău este deteriorat sau tratat chimic, investește într-un șampon bun ”2-în-1”, chiar dacă prețul său este mai mare decât cel al șampoanelor obișnuite.

Cele mai bune produse le găsești în farmacii sau magazinele de specialitate, ori ți le poate recomanda stilistul tău.

4. Folosește suplimente alimentare care să te ajute să-ți menții părul sănătos

Există o mulțime de suplimente alimentare pe care poți conta ca să oferi părului tău mai multă vitalitate pe care le poți cumpăra de la farmaciavedra.ro

Tot acolo poți citi o mulțime de materiale interesante și utile despre îngrijirea personală precum: Frumusețea înseamnă sănătate. Cum să-ți îngrijești părul, pielea și unghiile?

Părul tău, la fel ca și pielea sau unghiile pot beneficia din plin de pe urma vitaminelor și mineralelor potrivite. Iar un mix echilibrat îl poți găsi sub forma unor suplimente alimentare pentru păr.

5. Protejează-ți părul atunci când mergi la înot

Clorul în exces care se găsește din plin în piscine, nu este deloc sănătos pentru păr și poate să-i afecteze aspectul și sănătatea.

De aceea, dacă obișnuiești să mergi la înot, ar fi bine să porți o cască de protecție și chiar să folosești un șampon special pentru înotători și chiar și un balsam care să te ajute să rehidratezi părul după înotat.

De asemenea, dacă ai înotat fără cască, nu te grăbi să te piepteni după ce ieși din piscină. Mai întâi, mergi acasă, spală-ți părul și condiționează-l. Apoi usucă-l complet cu uscătorul de păr și abia la final piaptănă-l.

Părul umed este mai predispus la rupere decât cel uscat, așa că, pe cât posibil, ar trebui să eviți pieptănatul atunci când părul tău este ud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel