La o altitudine ridicată, ouăle fierb mai lent? Răspunsul unui profesor de Gastronomie Moleculară

DCMedical Team / 26 apr 2021 / 22:07

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară, explică de ce la o altitudine ridicată ouăle fierb mai lent.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că din pricina presiunii atmosferice ouăle fierb mai lent la o altitudine mai ridicată.

”La o altitudine ridicată ouăle vor fierbe mai lent? Pentru fierberea ouălor este necesară o temperatură de 100 grade C. Altitudinea ridicată cauzează scăderea temperaturii de fierbere a apei, datorită presiunii atmosferice scăzute, prin urmare ouăle se vor găti într-un timp mai îndelungat”, explică profesorul pe pagina de Facebook dedicată proiectului său, Știință cu sare și piper.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy