La o altitudine ridicată, ouăle fierb mai lent? Răspunsul unui profesor de Gastronomie Moleculară

DCMedical Team |
Data publicării:

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară, explică de ce la o altitudine ridicată ouăle fierb mai lent.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că din pricina presiunii atmosferice ouăle fierb mai lent la o altitudine mai ridicată.

”La o altitudine ridicată ouăle vor fierbe mai lent? Pentru fierberea ouălor este necesară o temperatură de 100 grade C. Altitudinea ridicată cauzează scăderea temperaturii de fierbere a apei, datorită presiunii atmosferice scăzute, prin urmare ouăle se vor găti într-un timp mai îndelungat”, explică profesorul pe pagina de Facebook dedicată proiectului său, Știință cu sare și piper.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel