Lapte cu turmeric, remediu NATURAL pentru boli precum cancer, artrită, probleme de memorie, inflamație, boli cardiovasculare și fertilitate

Dana Lascu |
Data publicării:
Lapte cu turmeric. Foto: Pixabay
Lapte cu turmeric. Foto: Pixabay

Beneficiile laptelui cu turmeric, care trebuie băut cald, sunt multe și el considerat este o opțiune ușoară și gustoasă pentru a vă asigura că rămâneți sănătos. Pentru numeroasele sale beneficii i se mai spune și „lapte de aur”. Iată cum se face și la ce e bun: 

Cum se face lapte de turmeric

Pentru a face 1 cană de lapte de curcuma, luați o cană de lapte și fierbeți-o la foc mic. Când dă în fiert, adăugați o linguriță de turmeric. Puteți adăuga și miere dacă vreți să fie dulce sau scorțișoară, ori un pumn de migdale sau nuci măcinate sau chiar fructe uscate zdrobite, pentru gust. Beneficiile laptelui de turmeric vor proveni din cele două ingrediente originale, laptele și turmericul.

Ce conține

Antioxidanții sunt esențiali pentru organismul uman. Sunt compușii care ajută la combaterea oricăror leziuni celulare și protejează organismul de stresul oxidativ. Acestea sunt importante pentru funcționarea celulelor, iar alimentarea bogată în antioxidanți va reduce riscurile de boli și infecții. Curcuma are o componentă activă numită curcumină, bogată în antioxidanți. Și laptele ajută la creșterea nivelului de antioxidanți din organism.

Dacă faceți cantități mai mari, laptele cu turmeric poate fi păstrat la frigider timp de 2-3 zile. Dar înainte de a-l bea trebuie să îl încălziți.

Iată la ce boli este bun.

Combate inflamația și durerea articulară

Turmericul (Curcumina) ajută la combaterea oricărei inflamații și dureri articulare. Este deosebit de benefic pentru persoanele care suferă de artrită și afecțiuni similare. În plus,întărește și oasele.

Ajută la purificarea sângelui

Stimulează circulația sângelui, curăță sistemul limfatic și vasele de sânge și sângele de orice impurități ar putea avea. 

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Are proprietăți antiinflamatorii care ajută la gestionarea diferitelor probleme digestive, precum gazele, balonarea, arsurile la stomac, infecțiile gastro-intestinale, diareea și ulcerele gastrice.

Previne cancerul

Compusul curcumină ajută la combaterea cancerului prin uciderea celulelor canceroase. De asemenea, limitează capacitatea celulelor de a se răspândi și de a deteriora ADN-ul. Dacă tumora este în stadii incipiente, atunci consumul zilnic de lapte de turmeric va ajuta la oprirea creșterii celulelor canceroase.

Îmbunătățește sănătatea reproducerii

Are proprietăți anti-spasmodice care ușurează durerile din timpul ciclului menstrual. Ajută la normalizarea ciclului și în afecțiuni precum dezechilibre hormonale, endometrioză, leucoree sau fibroame. În plus, crește sănătatea reproducerii.

Remediu pentru răceală și tuse

Laptele de turmeric are proprietăți antibacteriene și antivirale. Așa că funcționează eficient împotriva răcelii și a tusei, ameliorând durerile de gât.

Combate problemele respiratorii

Sistemul respirator poate fi afectat de agenți infecțioși și agenți patogeni. Laptele de turmeric ajută la eliminarea lor din sistem, pentru că este antimicrobian. Este eficient în astm, bronșită, sinuzită sau congestie pulmonară

Ajută la slăbit

Turmericul conține fibre dietetice. Adăugarea acestuia în lapte vă ajută să reduceți grăsimea suplimentară care este depusă în organism. 

Dormiți mai bine

Aportul de lapte de turmeric produce un tip de aminoacizi – triptofan - care promovează un somn bun. Trebuie băut cu o oră înainte de culcare. 

Mențineți sănătatea inimii

Proprietățile antiinflamatorii și antioxidanții din curcuma reduc riscul apariției oricăror boli de inimă.

Controlează glicemia

Dacă sunteți diabetic, laptele de turmeric vă poate ajuta. Pentru aceasta aveți versiunea adăugată cu scorțișoară. 

Îmbunătățește funcțiile creierului

Sunt studii care sugerează că aportul de lapte de turmeric poate duce la îmbunătățirea funcțiilor creierului, în special la o memorie mai bună.

Mențineți sănătatea pielii

Proprietățile anti-inflamatorii și antioxidanții din laptele de turmeric ajută la combaterea ridurilor, a îmbătrânirii, a erupțiilor cutanate, a acneei și a eczemelor. De asemenea, vă netezește pielea, elimină petele, conferă pielii o strălucire naturală și ajută la îndepărtarea liniilor fine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel