Guma de mestecat, cinci beneficii pentru sănătate dovedite științific
Deși poate fi băgată în aceeași categorie cu bomboanele, guma de mestecat are de fapt câteva beneficii pentru dinți - și sănătatea generală.
Deși poate fi băgată în aceeași categorie cu bomboanele, guma de mestecat are de fapt câteva beneficii pentru dinți - și sănătatea generală.
Exercițiile aerobice scad riscul de boli de inimă, diabet și cancer. De asemenea, sunt bune și pentru creier.
Mai multe studii fac lumină în ceea ce privește legătura dintre aportul de Vitamina D și greutate.
Deficiența de vitamina D poate afecta întregul organism, de la sistemul imunitar, piele, oase și multe altele.
Exercițiile fizice pot îmbunătăți memoria consdierabil, arată un nou studiu. Sunt dovezi că mișcarea fizică ajută chiar și la vârste înaintate.
Un nou studiu sugerează că proteinele derivate din cartofi pot ajuta la dezvoltarea și să menținerea masei musculară.
Cafeaua poate fi foarte bună pentru sănătate, însă, anumite moduri de preparere, o pot transforma într-un pericol pentru organism. La fel și consumul excesiv.
Semințele de flarea-soarelui sunt hrănitoare și bune pentru o dietă sănătoasă, dar doar în anumite condiții și cantități.
Este sezonul căpșunilor, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit câteva informații despre beneficiile neașteptate ale fructelor delicioase.
Nucile au fost întotdeauna o sursă excelentă de nutrienți care aduc beneficii sănătății inimii și a creierului. Totuși, aduc și unele riscuri.
Nivelul ridicat de substanțe chimice toxice din sânge a fost legat de un risc ridicat de boală celiacă la tineri, arată o nouă cercetare.
Consumul exagerat de zahăr, grăsimi trans sau acumularea de kilograme în plus, sunt doar câteva din cauzele care stau la baza afecțiunilor hepatice.
Vitamina D joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății oaselor, a funcției musculare și a sistemului imunitar.
Oamenii de știință susțin că ceaiul verde poate ajuta la slăbit.
Boala Alzheimer ar putea avea o legătură cu consumul redus de flavonoide din copilărie sau tinerețe, spun cercetătorii.
Deoarece cofeina este o substanță psihoactivă, poate provoca unele efecte secundare neplăcute, inclusiv tulburări de somn.
Dacă beți cafea, este posibil să nu absorbiți magneziul eficient, ceea ce poate duce la o deficiență de magneziu.
O persoană care are intoleranță la ou nu poate digera ouăle. Această incapacitate poate duce la diverse simptome, inclusiv balonare, crampe, greață sau diaree.
Consumul ridicat de legume tradiționale înainte de concepție, poate ajuta la reducerea riscului de naștere prematură.
Paul Anghel, director general la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a formulat o serie de recomandări pentru ca masa de Paști să fie sigură.
Ai colesterol mare? Există un aliment despre care cercetătorii spun că este cel mai bun dacă vrei să ți-l scazi.
Consumul unei diete bogate în fibre a fost legat de o incidență redusă a cancerului de sân într-o analiză a tuturor studiilor potențiale relevante.
Riscul de depresie este mai mare la persoanele supraponderale sau obeze, spun oamenii de știință.
Consumul unei cantități moderate de ciocolată neagră aduce beneficii neașteptate asupra sănătății creierului.
Este mai bine să slăbești rapid sau lent? Gustările sunt bune sau rele? Ce rol joacă metabolismul?