Dietă & Detox
Alergii. Cinci surse naturale de antihistaminice
Persoanele cu alergii pot găsi alinare în extracte naturale de plante și alimente care acționează ca antihistaminicele.
Cafeaua, la ce oră ar trebui să o bei pentru cel mai bun efect
Pentru mulți dintre noi, cafeaua este soluția ideală atunci când nu ne simțim fără energie.
Probleme cu vederea. Alimente care îți mențin ochii sănătoși
Vederea joacă un rol semnificativ în sănătate. Unele alimente protejează vederea și vă ajută ochii să rămână cât mai sănătoși.
Cum mănânci sănătos la birou, 3 sfaturi esențiale
Chiar dacă masa de prânz o iei la muncă, asta nu înseamnă că nu poți să mănânci sănătos. Iată trei sfaturi esențiale care te ajută să faci alegeri corecte:
Cum slăbești purtând o VESTĂ specială
Slăbit sănătos, cine/ce ne ajută: explicațiile unui medic nutriționist
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut publice pe pagina ei de socializare câteva secrete pentru a slăbi sănătos.
Pulberea proteică: ce riscuri ascunde
Pulberea proteica este adesea utilizată pentru îmbunătățirea sănătății însă ascunde și niște riscuri. Specialiștii atrag atenția asupra acestor pericole.
Guma de mestecat, cinci beneficii pentru sănătate dovedite științific
Deși poate fi băgată în aceeași categorie cu bomboanele, guma de mestecat are de fapt câteva beneficii pentru dinți - și sănătatea generală.
Aerobicul, medicament pentru creier. Ce credeau oamenii acum 130 de ani
Exercițiile aerobice scad riscul de boli de inimă, diabet și cancer. De asemenea, sunt bune și pentru creier.
Deficiența de Vitamina B-12, cum distruge sistemul nervos
Legatura dintre vitamina D și greutate. Slăbești sau te îngrași?
Mai multe studii fac lumină în ceea ce privește legătura dintre aportul de Vitamina D și greutate.
Vitamina D, ce se întâmplă în organism când nu ai destulă
Deficiența de vitamina D poate afecta întregul organism, de la sistemul imunitar, piele, oase și multe altele.
Memoria, îmbunătățită chiar și la vârste înaintate: ce rol are mișcarea fizică
Exercițiile fizice pot îmbunătăți memoria consdierabil, arată un nou studiu. Sunt dovezi că mișcarea fizică ajută chiar și la vârste înaintate.
Fructele cu cel mai mult zahăr. Ce să mănânci cu moderație
Cartoful, efecte surprinzătoare asupra musculaturii
Un nou studiu sugerează că proteinele derivate din cartofi pot ajuta la dezvoltarea și să menținerea masei musculară.
Cafeaua. Patru riscuri pentru sănătate și cum să le eviți
Cafeaua poate fi foarte bună pentru sănătate, însă, anumite moduri de preparere, o pot transforma într-un pericol pentru organism. La fel și consumul excesiv.
Obezitate reversibilă, posibil cu ajutorul unui medicament: studii promițătoare
Dietă: Testul de sânge care indică nivelul de grăsime din alimentele consumate
Alimente asociate cu riscul de AVC. Ce să mănânci și ce să eviți
Semințele de Floarea-soarelui, beneficii și efecte nedorite
Semințele de flarea-soarelui sunt hrănitoare și bune pentru o dietă sănătoasă, dar doar în anumite condiții și cantități.
Dr Mihaela Bilic, despre beneficiile consumului de căpșuni: efectul surprinzător asupra dinților
Este sezonul căpșunilor, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit câteva informații despre beneficiile neașteptate ale fructelor delicioase.
Deficit de vitamina B12 și magneziu: ce afecțiuni pot apărea
Alzheimer și demență: alimentele care țin boala la distanță
Nucile, beneficii și riscuri pentru sănătate
Nucile au fost întotdeauna o sursă excelentă de nutrienți care aduc beneficii sănătății inimii și a creierului. Totuși, aduc și unele riscuri.
De ce poftim la anumite alimente și cum să facem alegeri sănătoase
Boala celiacă, posibila legătura cu expunerea la substanțe chimice
Nivelul ridicat de substanțe chimice toxice din sânge a fost legat de un risc ridicat de boală celiacă la tineri, arată o nouă cercetare.
Boli Hepatice: Șapte obiceiuri nocive pentru ficat
Consumul exagerat de zahăr, grăsimi trans sau acumularea de kilograme în plus, sunt doar câteva din cauzele care stau la baza afecțiunilor hepatice.
Cât de deștept ești în funcție de ce mănânci
Trei moduri în care poți crește nivelul de Vitamina D în organism
Vitamina D joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății oaselor, a funcției musculare și a sistemului imunitar.
Dovedit științific: ceaiul verde ajută la slăbit
Oamenii de știință susțin că ceaiul verde poate ajuta la slăbit.
Boala Alzheimer: ce legătură are cu consumul de fructe de pădure sau vin
Boala Alzheimer ar putea avea o legătură cu consumul redus de flavonoide din copilărie sau tinerețe, spun cercetătorii.
Cafea de coșmar. Când poate provoca tulburări de somn
Deoarece cofeina este o substanță psihoactivă, poate provoca unele efecte secundare neplăcute, inclusiv tulburări de somn.
Dr Mihaela Bilic: Tipul de brânză pe care să-l consumi cel mai mult primăvara
Consumul de cafea, risc de deficiență de magneziu
Dacă beți cafea, este posibil să nu absorbiți magneziul eficient, ceea ce poate duce la o deficiență de magneziu.
Cum prepari cea mai sănătoasă cafea, dovedit științific!
Sarea: înlocuirea ei cu un substituent ar putea preveni aproape 500.000 de decese prin boli cardiovasculare
Hormonul fericirii, Cum poți crește nivelul dopaminei în mod sănătos
Intoleranță sau alergie la ouă, simptome și complicații
O persoană care are intoleranță la ou nu poate digera ouăle. Această incapacitate poate duce la diverse simptome, inclusiv balonare, crampe, greață sau diaree.
Consumul de legume ar putea reduce riscul de naștere prematură
Consumul ridicat de legume tradiționale înainte de concepție, poate ajuta la reducerea riscului de naștere prematură.
Ouăle roșii de Paști, cât de sănătoase sunt? Mihaela Bilic explică
Masa de Paști: La ce să fii atent când cumperi alimentele
Paul Anghel, director general la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a formulat o serie de recomandări pentru ca masa de Paști să fie sigură.
Colesterol ridicat? Alimentul care te ajută să-l scazi
Ai colesterol mare? Există un aliment despre care cercetătorii spun că este cel mai bun dacă vrei să ți-l scazi.
Îndulcitorii artificiali din alimentație: cum te pot păcăli
Consumul de fibre ar putea reduce riscul de cancer de sân
Consumul unei diete bogate în fibre a fost legat de o incidență redusă a cancerului de sân într-o analiză a tuturor studiilor potențiale relevante.
Obezitate: risc mai mare de depresie la adulții cu greutate excesivă
Riscul de depresie este mai mare la persoanele supraponderale sau obeze, spun oamenii de știință.
Medic endocrinolog: Organismul va fi puternic dacă mâncăm sănătos
Hrană pentru creier. Ciocolata neagră îmbunătățește memoria și starea de spirit
Consumul unei cantități moderate de ciocolată neagră aduce beneficii neașteptate asupra sănătății creierului.
Urzicile, aliment minune antianemie. Nutriționistul Mihaela Bilic explică
EXCLUSIV Toma Vasilescu: La fiecare oră trebuie să găsim 5-10 minute pentru a face exerciții
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni
27 noi 2025, 11:14 -
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste
27 noi 2025, 10:05 -
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea
26 noi 2025, 21:25 -
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian
26 noi 2025, 21:17
