NINTEDANIBUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

NINTEDANIBUM – prospect. Acțiune: Inhibitor de tirozin kinază cu moleculă mică, acțiunea sa inhibitorie incluzând receptorii factorului de creștere derivat din plachetele (PDGFR) a și p, receptorii factorului de creștere fibroblastic (FGFR) 1-3 și RFCEV 1-3. Nintedanib se leagă competitiv de situsul de legare al adenozin trifosfat (ATP) al acestor receptori și blochează semnalizarea intracelulară.

NINTEDANIBUM – prospect:

Denumiri comerciale: OFEV, VARGATEF 

Forma: Capsule moi

Indicații: Ofev: Tratamentul fibrozei pulmonare idiopatice. tuturor gradelor de HTA. Profilaxia anginei pectorale cronice stabile, singur sau în asociere cu un beta-blocant. 

Vargatef: În asociere cu docetaxel, pentru tratamentul pacienților adulți cu neoplasm pulmonar non-microcelular (NPNM) avansat local, metastatic sau recurent local, cu histologie tumorală de adenocarcinom, după chimioterapia de primă linie.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs.

Atenție!: Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie sfătuite să utilizeze măsuri contraceptive adecvate pe parcursul tratamentului și timp de cel puțin 3 luni după ultima doză de Ofev. Prudență atunci când se administrează la pacienții cu risc cardiovascular crescut, incluzând arteriopatie coronariană diagnosticată.

Reacții Adverse: Diaree, greață, vărsături, durere abdominală, apetit alimentar scăzut, scădere ponderală, creșterea transaminazelor hepatice, epistaxis, HTA, neutropenie, neuropatie diabetică, mucozită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel