Obiceiul periculos care duce la boli de creier. Vlad Ciurea: Vă rog frumos, nu mai faceți ASTA. Este dovedit, emite radiații

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Obiceiul periculos care duce la boli de creier - Foto: Facebook Vlad Ciurea
Obiceiul periculos care duce la boli de creier - Foto: Facebook Vlad Ciurea

Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă. Care este obiceiul care duce la boli grave ale creierului.

Prof. dr Alexandru Vlad Ciurea, medic neurochirurg și director medical SANADOR, a explicat cât este de periculos pentru o persoană să doarmă cu telefonul lângă cap și cât de ușor se ajunge la dependența de telefonul mobil, chiar și în cazul copiilor.

"La început este fenomenul de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult. Și apoi fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil.

După cum suntem dependenți de anumite droguri, această telefonie devine un drog. Și copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua!", a declarat medicul Vlad Ciurea în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani".

Ce se întâmplă în creier când bei VIN sau țuică. Vlad Ciurea: Se stafidește. Doza de alcool este pentru fiecare în parte

"Vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!"

 

Astfel, medicul ne roagă pe toți ca seara să nu dormim cu telefonul în pat și spune că inclusiv dimineața, la trezire, telefonul trebuie ținut la distanță.

Mai mult, în ceea ce privește radiațiile pe care telefonul mobil le emite, neurochirurgul spune că trebuie să avem mare grijă.

"Telefonul emite radiații, este dovedit. Și sunt tot felul de experimente, nu are rost să le amintim pe toate. Sigur emite radiații și sigur este periculos!

Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină, putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. Iar în niciun caz, vă rog frumos, seara nu dormiți cu telefonul în pat!

Lăsați telefonul! Vă treziți, inspirații aer, faceți câteva mișcări de gimnastică, beți un pahar cu apă, după cafeluță vă gândiți la telefonul mobil", a mai spus medicul.

Câte ore e bine să dormim și câte cafele putem bea pe zi. Ciurea: O să rămâneți foarte uimiți

Feli Donose, certată de fiica ei din cauza telefonului: Stai cu ochii numai în telefon!

Feli Donose a abordat un subiect foarte sensibil, pe rețelele de socializare. Artista le-a povestit fanilor o problemă din realitatea înconjurătoare, cu care se confruntă atât ea, cât și foarte multe alte persoane din zilele noastre, concret, dependența de telefon. Cel mai grav lucru, spune vedeta, este faptul că fiica sa i-a atras atenția asupra acestui amănunt. Nora i-a reproșat mamei sale faptul că stă mereu cu capul doar lipit de micul ecran, iar timpul petrecut cu ea este din ce în ce mai puțin. Acest lucru a sensibilizat-o extrem de tare pe artistă, care până atunci nu conștientizase ”boala” pe care o are.

„Am un subiect pe care vreau să-l deschis astăzi, pentru că am primit un semnal de alarmă rușinos și dureros. Cel mai bine este să facem schimb de povești și poate ne ajutăm reciproc. Astăzi, în timp ce Nora mânca, mi-a cerut să se uite un pic la Frozen. I-am pus, trece timpul și la un moment dat o aud pe Nora că spune: Uite mami corabia și la un moment dat îmi spune același lucru apăsat. Și eu îi spun: Da mami, o văd.

La care ea zice: nu o vezi, stai cu ochii numai în telefon.

Nu stăteam chiar atunci pe telefon, dar doar ce-l lăsasem jos. Mi-a spus că tot timpul stau pe telefon și nu am simțit o rușine mai mare în viața mea", a spus Feli Donose pe Instastory, citează Spectacola.ro.

Pe această cale, vedeta trage un semnal de alarmă, spunând faptul că nimeni nu conștientizează această dependență de telefon, care este însă din ce în ce mai întâlnită. Totuși, acest lucru trebuie realizat odată pentru totdeauna, deoarece mediul online nu face nimic altceva decât să ne ”mintă”, susține ea. Mai mult, vedeta spune că nu ar fi realizat aceste lucruri, dacă nua r fi primit reproșuri chiar din partea fiicei ei.

"Toată luna iulie am fost mai multe plecată de acasă, am avut multă treabă. După ce ai o absență de asta în viața ei, nu e suficient doar să dormi cu ea. Nu conștientizez și cred că mulți nu conștientizăm dependența asta de telefon, cât poate să fie de nasoală. Acum două luni am cunoscut o tipă, am fost la un curs, iar ea mi-a zs că a fost căsătorită și au divorțat, pentru că soțul ei era absent, tot timpul cu nasul în telefon. Este super distructivă chestia asta. Suntem atât de băgați în filmul ăsta cu social media, din care nu mai ieșim. Stăm acolo și ne mințim cu minciunile altora. Eu v-am dat exemplu cu familia mea, pentru că cred că e foarte important să ne aducem aminte că dependența aceasta cu telefonul nu e de joacă. Mă simt groaznic, nu îmi amintesc să fi fost atât de tristă. Poate să-mi spună oricine orice, dar să vină copilul meu să-mi spună asta m-a cam distrus. Sper ca storyurile mele să fie un semnal de alarmă și pentru voi", a continuat artista.

Vlad Ciurea, rețeta GENIALĂ anti-stres. Ce să faci dacă ești claxonat sau înjurat: Inima e mică, fundul e mare! Dă-i locul în Iad sau Rai și urează-i succes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel