Peste 2.700 de copii, nevaccinaţi. Stoc epuizat în județul Olt

Beatrice Grigore / 04 dec 2018 / 17:34
Vaccin
Vaccin

Peste 2.000 de copii cu vârsta de 14 ani şi aproximativ 740 de copii cu vârsta de 6 ani au rămas nevaccinați.

Produsele Adacel (difterie şi tetanos) şi Tetraxim (difterie, tetanos, pertusis, poliomielită) lipsesc de peste două luni, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu. 

Conform datelor statistice ale DSP Olt, la vaccinul Adacel, destinat copiilor cu vârsta de 14 ani, sunt 2.218 de restanţieri, acest produs biologic lipsind din stocurile DSP Olt de peste trei luni. Vaccinul Adacel conţine două tipuri de antigene (difterie şi tetanos). Începând din vara acestui an, Ministerul Sănătăţii a fost informat despre tendinţa de epuizare a stocului de vaccin Adacel, în vederea derulării licitaţiei naţionale, susţin reprezentanţii DSP Olt. În privinţa vaccinului Tetraxim, acesta lipseşte din judeţul Olt de aproximativ două luni, iar numărul restanţierilor a fost estimat la 740 de copii. Vaccinul Tetraxim este un produs biologic care se adresează copiilor cu vârsta de 6 ani şi conţine patru tipuri de antigene (difterie, tetanos, pertusis, poliomielită).

Gabriela Gogiu a precizat că la alte vaccinuri pentru copii nu este deficit, unele (ROR) fiind în cantităţi suficiente pentru câteva luni. În ce priveşte vaccinul atigripal, stocurile din cabinetele medicilor este de 4.259 de doze, până acum fiind vaccinate antigripal peste 18.000 de persoane

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy