Peste 2.700 de copii, nevaccinaţi. Stoc epuizat în județul Olt

Beatrice Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Peste 2.000 de copii cu vârsta de 14 ani şi aproximativ 740 de copii cu vârsta de 6 ani au rămas nevaccinați.

Produsele Adacel (difterie şi tetanos) şi Tetraxim (difterie, tetanos, pertusis, poliomielită) lipsesc de peste două luni, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu. 

Conform datelor statistice ale DSP Olt, la vaccinul Adacel, destinat copiilor cu vârsta de 14 ani, sunt 2.218 de restanţieri, acest produs biologic lipsind din stocurile DSP Olt de peste trei luni. Vaccinul Adacel conţine două tipuri de antigene (difterie şi tetanos). Începând din vara acestui an, Ministerul Sănătăţii a fost informat despre tendinţa de epuizare a stocului de vaccin Adacel, în vederea derulării licitaţiei naţionale, susţin reprezentanţii DSP Olt. În privinţa vaccinului Tetraxim, acesta lipseşte din judeţul Olt de aproximativ două luni, iar numărul restanţierilor a fost estimat la 740 de copii. Vaccinul Tetraxim este un produs biologic care se adresează copiilor cu vârsta de 6 ani şi conţine patru tipuri de antigene (difterie, tetanos, pertusis, poliomielită).

Gabriela Gogiu a precizat că la alte vaccinuri pentru copii nu este deficit, unele (ROR) fiind în cantităţi suficiente pentru câteva luni. În ce priveşte vaccinul atigripal, stocurile din cabinetele medicilor este de 4.259 de doze, până acum fiind vaccinate antigripal peste 18.000 de persoane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel