Pietre la rinichi. Cât de eficiente sunt ceaiurile

Timp de secole, medicina tradițională din Asia a folosit ceaiul verde și negru pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv boli renale.

Cercetările moderne arată că beneficiile ceaiului provin de la nivelul ridicat de antioxidanți, numiți „polifenoli”, compuși care pot combate daunele radicalilor liberi asupra celulelor din rinichi și din întregul corp.


Potrivit Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, milioane de oameni suferă de tulburări renale care pot fi jenante, dureroase și care pot ajunge să reprezinte un pericol de moarte. 

Pietrele la rinichi

O piatră a rinichilor este o masă adesea dureroasă, solidă, compusă din cristale minuscule care se formează în rinichi datorită infecției, deshidratării sau dezechilibrelor nutriționale. Două studii separate au investigat potențialele beneficii ale ceaiului în prevenirea formării pietrelor, unul la femei și celălalt la bărbați. Potrivit studiului asupra femeilor, publicat în „Analele Medicinei interne” , în 1998, consumul de ceai a scăzut riscul de pietre la rinichi cu 8%. Studiul pe bărbați, publicat în „American Journal of Epidemiology” în 1996, a implicat 45 289 de bărbați și a descoperit faptul că băutori de ceai din grup aveau un risc  cu 16% mai mic de a forma pietre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel