Povestea șocantă a tinerei care își organizează nunta, și înmormântarea. Are o formă rară și agresivă de cancer

Adisa Codruț |
Data publicării:
Geneva Wilson  FOTO: Instagram Geneva Wilson
Geneva Wilson FOTO: Instagram Geneva Wilson

Geneva Wilson are 26 de ani și a aflat în urmă cu doi ani că are cancer de sân triplu negativ în fază terminală.

O tânără de 26 de ani, Geneva Wilson, din Noua Zeelendă își organizează și nunta, și înmormântarea. Ea a primit în urmă cu doi ani un diagnostic crunt: cancer de sân triplu negativ în fază terminală. Acest tip de cancer este unul rar și foarte agresiv. ATunci, în 2019, Geneva spunea că se simte norocoasă că a fost diagnosticată în primul stadiu, deoarece încă mai avea opțiuni de tratament. Însă, boala s-a răspândit în plămâni.

Geneva, care urmează să se căsătorească în curând cu logodnicul ei, James, este obosită și copleșită emoțional, în timp ce își planifică și propria înmormântare pentru a-și scuti familia de stres. De data aceasta, cancerul a fost depistat în urma unor scanări de rutină - cu o zi înainte ca Noua Zeelandă să intre în izolare. „Am primit un SMS după ce am făcut scanarea pentru a-mi spune că trebuie să vin pentru o programare a doua zi”, a spus ea.

'Am fost îngrozită, știam că nu poate fi ceva bun, pentru că de obicei durează săptămâni până când apar rezultatele scanărilor'. Tânăra, care studia psihologia atunci când a descoperit pentru prima dată un nodul canceros în sân, a renunțat la tot ce făcea pentru a se ocupa de sănătatea ei. Prima dată când a intrat în remisie, Geneva s-a temut să sărbătorească - nu credea că este ultima dată când se va confrunta cu boala.

”Eram speriată, simțeam că ceva nu era în regulă în interiorul meu', a spus ea. Și a avut dreptate - în ciuda faptului că a trecut prin chimioterapie, radioterapie și a suferit o dublă mastectomie, cancerul a revenit - de data aceasta în ganglionii limfatici.  

Geneva folosește acum abilitățile pe care le-a învățat în cadrul studiilor de psihologie pentru a se ajuta pe sine și pe cei dragi să facă față fiecărei etape a diagnosticului de cancer în fază terminală și pentru a procesa trauma emoțională. 'În acest moment, banii strânși pentru mine vor fi direcționați către costurile de înmormântare și nu către tratament', a spus ea.

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel