PRIMER: Suntem pregătiţi în ceea ce priveşte fabricarea de stocuri de medicamente

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

PRIMER susține că poate fabrica suficiente cantități de medicamente pentru a susține autoritățile în lupta cu epidemia cauzată de coronavirus.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) susţine că poate fabrica suficiente cantităţi de medicamente, pentru a sprijini autorităţile şi populaţia în lupta cu epidemia cauzată de noul coronavirus, notează agerpres.ro. „PRIMER - care reuneşte cele mai importante 19 situri de fabricaţie din ţară - are o capacitate însumată instalată de producţie anuală de peste 10 miliarde de unităţi terapeutice, în practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile şi nesterile, perfuzabile, topice şi multe altele”, precizează un comunicat de presă.

În 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) şi un milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), care sunt principalele două medicamente utilizate şi în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19. „Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităţilor, iar capacităţile de producţie pot creşte cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare”, subliniază comunicatul citat.

„Suntem pregătiţi şi stăm la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a răspunde solicitărilor acestuia în ceea ce priveşte fabricarea de stocuri de medicamente necesare luptei împotriva simptomelor COVID-19”, a declarat dr. Dragoş Damian, director executiv PRIMER, din care fac parte 19 fabrici de medicamente din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel