Proteste în sănătate. Negocieri intense cu Guvernul, două condiții pentru a nu se activa clauza

Irina Constantin / 13 oct 2018 / 21:49
Medici
Medici

Consiliul de Coordonare a Federației ”Solidaritatea Sanitară” a analizat necesitatea și oportunitatea declanșării unui program de proteste.

În perioada următoare ar urma să aibă loc proteste pentru a fi susținute revendicările transmise Guvernului. Membrii Consiliului susțin că au luat act de disponibilitatea la dialog a ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Totodată, se susține ideea că poziția exprimată de ministrul Sănătății poate fi un punct de plecare pentru satisfacerea la un nivel rezonabil a revendicărilor, pe calea negocierilor. 

Prin urmare, continuă negocierile cu Ministerul și Guvernul, dar este instaurată și clauza de activare automată a protestelor în situația în care guvernanții nu satisfac cel puțin două condiții esențiale pentru interesul salariaților din sănătate:

- Creșterea salariilor de bază începând cu 1 ianuarie 2019 pentru categoriile de salariați care nu au beneficiat de această creștere la 1 martie 2018.

- Finalizarea negocierii contractului colectiv de muncă și semnarea acestuia, incluzând principalele solicitări ale Federației.

Clauza de activare automată presupune că în situația neîndeplinirii acestor condiții programul de proteste se declanșează automat, Biroul Executiv organizându-l în regim de urgență.

De asemenea, se va declanșa o campanie publică prin care membrii sindicatului vor fi informați despre riscurile privind salariile angajaților din sănătate. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy