Puncte de triere la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

Angela Sabău |
Data publicării:
SJU Baia Mare
SJU Baia Mare

Trei corturi pentru triaj au fost instalate, atât în fața întrării în spital, cât și la intrarea în Unitatea Primiri Urgențe.

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a luat o serie de măsuri necesare pentru a proteja atât pacienții, cât și personalul medical, în actualul context epidemiologic. În acest sens au fost instalate puncte de triaj, care vor funcționa de marți, 17 martie 2020, atât la intrarea în spital, cât și la Unitarea de Primire Urgențe a spitalului.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare informează că, beneficiind de sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Maramureș, a operaționalizat puncte de pretriaj al pacienților care se prezintă la spital.
„Scopul acestei măsuri este de a departaja bolnavii suspecți de îmbolnăvire cu COVID-19, de cei care ajung la spital, fără a prezenta această patologie. Cele trei corturi pentru triajul pacienților sunt departajate astfel: unul, la intarea principală în unitatea medicală - pentru bolnavii care vor dori să acceseze serviciile Amblatoriului Integrat și/sau Laboratoarelor (explorări funcționale, analize medicale, radiologie etc.) și două corturi pentru pacienții care se prezintă la Unitatea de Primire Urgențe a spitalului și cei programați pentru internare de zi”, se arată într-un comunicat de rpesă al Spitalului.

„Ca și procedură, în ceea ce privește urgența, pentru a fi cât mai clar pentru toată lumea, precizăm că, în fața Unității de Primire Urgențe au fost instalate două corturi. Fiecare persoană va intra, mai întâi, în cortul 1, unde va avea loc o primă evaluare (măsurare temperatură, anchetarea cazului) cu scopul de a identifica persoanele suspecte de îmbolnăvire cu COVID – 19. De aici, în funcție de încadrarea în patologie, fluxul pacienților se va departaja. Persoanele care nu sunt suspecte de COVID-19, vor fi direcționate către specialitățile aferente patologiei, în timp ce persoanele suspecte de îmbolnăvire cu COVID-19 vor intra în cortul 2, unde se vor efectua celelalte etape specifice procedurii de identificare și raportare a cazurilor suspecte. Din cortul 2, în funcție de starea pacienților suspecți de COVID -19, fie se vor direcționa către Spitalul de Boli Infecțioase (urmându-se întocmai regulile privind transportul, în siguranță, al acestor cazuri), fie vor fi duși în camere de izolare special amenajate în cadrul UPU - dacă starea de sănătate a pacienților este foarte gravă și necesită intervenție imediată, care nu permite direcționarea către alt spital (de exemplu, pacienți cu insuficiență respiratorie, cei care necesită intubare etc.)”, a explicat dr. Dan Roman, medic șef UPU-SMURD.

Este important de menționat că, din fericire pentru UPU Baia Mare, structura clădirii spitalului, permite realizarea unui culoar separat, prin care pacienții suspecți vor ajunge din corturile de triaj în camere de izolare, fără a interacționa cu ceilalți pacienți sau cadre medicale care asigură restul serviciului de urgență.
Pe scurt, UPU Baia Mare se împarte în 3 secțiuni – triajul, realizat în corturi, zona de izolare pentru persoanele suspecte de COVID - ce necesită intervenție imediată pentru situații de risc vital și camerele de urgențe specifice celorlalte situații gestionate și până acum în UPU Baia Mare.

„Stimați pacienți, vă rugăm să ne înțelegeți că se iau toate măsurile necesare pentru a vă proteja pe dumneavoastră. În același timp, facem tot ceea ce putem pentru a proteja și personalul medical, care depune eforturi mari pentru a vă putea veni în sprijin. Avem nevoie de cât mai multe cadre medicale sănătoase, pentru a putea să trateze bolnavii. Fără ajutorul lor, nu vă putem ajuta! Fără ajutorul dumneavoastră, toate eforturile noastre sunt în zadar! Această luptă o putem câștiga, DOAR ÎMPREUNĂ! Ne bazăm pe responsabilitatea dumneavoastră, de a ne furniza corect și complet toate informațiile și de a respecta întocmai toate recomandările autorităților, spre binele și sănătatea tuturor!”, este mesajul transmis în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel