Spitalul Municipal din Huși, posibil linie de gardă continuă pentru ATI

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Huși    Foto: realitateadevaslui.ro
Spitalul Huși Foto: realitateadevaslui.ro

Spitalul municipal "Dimitrie Castroian" din Huşi ar putea avea, în premieră, linie de gardă continuă pentru specialitatea Anestezie Terapie Intensivă.

Spitalul municipal "Dimitrie Castroian" din municipiul Huşi, județul Vaslui, ar putea avea linie de gardă continuă pentru specialitatea Anestezie Terapie Intensivă. Acest lucru ar fi o premieră pentru spitlaul din munuicipiu și va fi realizabil după ce consilierii locali vor vota înfiinţarea acesteia, în cadrul şedinţei ordinare de la sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Primăriei municipiului Huşi citate de agepres.ro, consilierii locali trebuie să voteze transformarea liniei de gardă la domiciliu în specialitatea ATI în linie de gardă continuă la nivelul Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian".

Linia de gardă continuă în Secţia ATI a spitalului huşean a fost aprobată încă din anul 2014, dar nu a fost înfiinţată propriu-zis din cauza lipsei medicilor. Momentan, la spitalul "Dimitrie Castroian" sunt angajaţi trei medici cu specialitatea ATI, dintre care unul este medic primar, iar un medic rezident va efectua în primă fază gărzi în spital, urmând să fie analizată posibilitatea angajării lui.

Reprezentanţii spitalului au solicitat Consiliului Local înfiinţarea liniei de gardă continuă, în urma unei decizii luate în Comitetul Director şi susţin că odată cu înfiinţarea acestei linii de gardă, cazurile dificile care acum sunt direcţionate către alte unităţi sanitare vor putea fi supravegheate în spitalul huşean.

Totodată, s-a avut în vedere faptul că odată cu înfiinţarea liniei de gardă continuă ATI, spitalul va deveni mai atractiv şi pentru medici din alte specialităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel