Statine, beneficii, vârstă: ce au descoperit cercetătorii la pacienții de peste 75 de ani

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Statine
Statine

Statinele par să reducă riscul de deces, chiar dacă sunt administrate la persoane de peste 75 de ani, cel puțin asta reiese din ultimul studiu al cercetătorilor.

Este posibil ca vârsta să nu fie un factor important atunci când vine vorba de beneficiile pe car ele aduc statinele. Un studiu publicat în revista JAMA, a constatat că persoanele care au început să ia medicamente pentru scăderea colesterolului chiar și după 70 de ani au avut mai puține probleme legate de inimă și au trăit mai mult decât cei care nu au luat aceste medicamente.
Cercetătorii au analizat 326.981 de pacienți, în special bărbați veterani, cu vârsta de peste 75 de ani, care nu aveau boli cardiovasculare și nu luau statine. În următorii 10 ani, peste 57.000 au început terapia cu statine.
Grupul care a început să ia statine a avut o rată de deces cu 25% mai mică în general și cu 20% o rată mai mică de decese din cuza unui atac de cord sau accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au luat statine. Cercetătorii notează că acest studiu arată doar o legătură între utilizarea statinelor la adulții în vârstă și un risc mai mic de deces, dar sugerează că ar trebui să luați în considerare terapia cu statine, în funcție de profilul de risc cardiac, indiferent de vârstă, notează health.harvard.edu.

 

Studiul poate fi găsit aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel