Toată țara, în scenariul verde: în două județe, creșteri ale numărului de cazuri

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

Toată țara este, în continuare, în scenariul verde. Cu toate acestea, două județe au înregistrat creșteri ale numărului de infectări.

Ultimul raport al INS arată că toate județele sunt în scenariul verde din punct  de vedere al numărului de infectări. De asemenea, numărul infectărilor din ultimele 24 de ore a scăzut la nivel de țară. Cu toate acestea, sunt două județe unde s-au înregistrat creșteri ale infectărilor. Este vorba despre Brăila și Buzău, cu 0,52 și 0,57, după ce ieri au avut 0,5 și, respectiv, 0,56 cazuri la mia de locuitori.

De altfel, ieri a fost un singur județ ca ea înregistrat creștere a numărului de cazuri, respectiv Satu Mare, unde creșterea a fost mică, pentru mai multe zile la rând.
Media națională a infectărilor este de 0,78 cazuri la mia de locuitori, în scădere față de ieri, când a fost 0,82cazuri la mia de locuitori.

Județul Gorj are cea mai mică rată de infectare din țară, cu 0,23 de cazuri la mia de locuitori, urmat de Vaslui și Vrancea, cu 0,25. La polul opus, dar tot în zona vede, se află județele Arad cu 1,84, Timiș cu 1,34 și Cluj, cu 1,25 cazuri la mia de locuitori.
Municipiul București are o rată de infectare de 0,81.

Deși numărul cazurilor este în scădere, specialiștii se tem ăs nu ne bucurăm prea repede și spun că nu sunt șanse ca valul cinci să ne ocolească, după  ce aproape toată Europa are creșteri majore ale numărului de infectări, cauzate deja din ce în ce mai mult de varianta Omicron, care a ajuns deja la peste 40% în Marea Britanie. Se crede că în curând va ajunge dominantă.

Franța înregistra, ieri, 63.405 cazuri noi, cu  158 de decese, în timp ce Germania avea 40.795 cazuri, cu 575 de decese. Marea Britanie a avut ieri 59.610 cazuri noi, cu 150 de decese, în timp ce Austria a avut ieri 2.859 de cazuri și 64 de decese. Belgia a avut 9.751 de cazuri și 46 de decese, în timp ce Italia a avut 20.677 de cazuri de infectare și 120 de decese. Rusia a a luptat, ieri, cu 28.343 de cazuri de infecție și 1.145 de decese, în tip ce SUA au avut ieri 1.598 de decese, cu 108.566 de noi cazuri de infectări.

Datele pot fi consultate AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel