Povestea unei tinere cu gastropareză severă: Vomit de 30 de ori pe zi

Scutaru Cristina |
Data publicării:
femeie
femeie

În fiecare zi, Caitlin White ajunge să vomite chiar și de 30 de ori.

Este cazul unei fete de 19 ani din Perth, Australia, care suferă de o boală de stomac numită gastropareză, o formă severă. Vorbim despre o tulburare care afectează mișcarea normală a mușchilor stomacului, care sunt responsabili pentru propulsarea alimentelor prin tubul digestiv.

În cazul persoanele care suferă de această maladie, mobilitatea stomacului este lentă sau nulă și, prin urmare, stomacul nu este golit în consecință. Acest lucru provoacă greață și vărsături.

Principalele cauze ale gastroparezei sunt: diabetul zaharat, bolile sistemului nervos (boala Parkinson, accident vascular cerebral), pancreatita, consumul de droguri, chimioterapia și radiațiile, lipsa microelementelor sau afectarea nervului vag în timpul intervenției chirurgicale.

În conversație cu jurnaliștii BBC, White a explicat cât de complicată este viața ei. "Viața mea este dominată de vizite la spital. Mă duc la spital în fiecare zi pentru a face teste de sânge și pentru a primi perfuzii care pot dura între patru și opt ore", a spus White. Pentru ea, simptomele bolii au apărut la vârsta de 14 ani pe vremea când avea 70 kilograme. Astăzi, abia cântărește 38 klilograme. Între timp, simptomele maladiei s-au agravat, iar tratamentul a devenit și mai agresiv.

Schimbarea modului de viață

Gastropareza i-a schimbat radical relația cu prietenii săi. "Nu mai ies în oraș cu prietenii să mănânc sau să beau o cafea pentru că mă simt rușinată. Prietenii meu merg la facultate și au diverse activități. Eu țin legătura cu ei pe Facebook. Îmi doream să fiu profesoară sau avocată, dar acum, când mă simt mai bine, vreau să fac ceva legat de medicină sau să călătoresc”, a mai spus fata.

Menționăm că White vomită atât de des pentru că boala este într-o formă severă, dar maladia are și forme mai ușoare. Pareza stomacului se manifestă prin următoarele simptome: flatulență, greață și vărsături, scăderea apetitului și scăderea în greutate, arsuri la stomac sau instabilitatea zahărului în sânge.

Tratamentul depinde de starea pacientului și variază de la o dietă specială și un regim alimentar la un tratament chirurgical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel