Ziua Națională a Ambulanței: sirenele vor suna la ora 10.00 în toată țara

Dana Lascu |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată anual la data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din București, din inițiativa profesorului Nicolae Minovici.

Astăzi se împlinesc 115 ani de existență a Ambulanței din țara noastră.

Societatea de Salvare din București, așa cum se numea la momentul înființării, își desfășura activitatea sub deviza „Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor!”, fiind sub directa îndrumare a profesorului Minovici. Primul echipaj era format din vizitiu și sergent de oraș, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviței.

Sirenele ambulanțelor vor suna miercuri, la ora 10.00, în toată țara, pentru a marca Ziua Națională a Ambulanței din România.

Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Sindicale Ambulanța, această zi nu va putea fi sărbătorită public și la nivel național, din cauza continuării stării de alertă și a pandemiei de COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis decorează, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, medici și asistenți medicali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel