10 lucruri care se întâmplă corpului tău după 30 de ani

10 lucruri care se întâmplă corpului tău după 30 de ani, FOTO pexels
10 lucruri care se întâmplă corpului tău după 30 de ani, FOTO pexels

După vârsta de 30 de ani, corpul nostru începe să treacă prin diferite schimbări și unele dintre ele pot fi chiar surprinzătoare. De exemplu, în ciuda faptului că suntem mai experimentați, creierul nostru devine mai mic. Dacă ai observat că transpiri mai puțin după 30 de ani, aceasta este, de asemenea, o parte a procesului de îmbătrânire.

Iată cele 10 lucruri care se întâmplă corpului tău după 30 de ani:

1. Creierul tău devine mai mic

Nu, creierul tău nu crește odată cu vârsta. Când îmbătrânești, anumite părți ale creierului se micșorează. Pierzi aproximativ 50.000 de neuroni pe zi după vârsta de 30 de ani. Dar nu există niciun motiv pentru a intra în panică, deoarece creierul știe să se adapteze.

De asemenea, s-a constatat că volumul creierului scade odată cu vârsta, la o rată de aproximativ 5% după 40 de ani. Aceste lucruri afectează memoria, în special memoria episodică.

2. Transpiri mai puțin

Unele modificări sunt legate de menopauză, adică bufeuri, dar, de asemenea, s-a dovedit că glandele sudoripare se micșorează odată cu înaintarea în vârstă. Ca urmare, acestea sunt mai puțin sensibile și reduc producția de transpirație.

3. Răcești mai rar

Tusea apare mai rar când îmbătrânești. Când atingi vârsta mijlocie, ai avut deja multe boli și răspunsul tău imunitar a devenit mai expansiv.

4. Simțul gustativ devine mai slab

Simțul gustului tău se poate estompa odată cu vârsta și s-ar putea să ai chiar mai puțin interes să mănânci din cauza asta. Majoritatea oamenilor își pierd o parte din papilele gustative, mai ales după vârsta de 60 de ani. De aceea, persoanele în vârstă mănâncă adesea mai multe alimente bogate în zahăr și sare. 

5. Ai mai puțină masă musculară

Unul dintre cele mai pronunțate efecte ale îmbătrânirii este pierderea masei musculare. Drept urmare, devenim mai slabi. 

6. Metabolismul se stabilizează

Cercetătorii sugerează că metabolismul se stabilizează odată cu vârsta și că cea mai critică perioadă pare să fie în jurul vârstei de 50-60 de ani. După 80, devine lent. Deci, asta înseamnă că greutatea corporală nu va trece prin schimbări mari. Vei arde mai puține calorii, dar în același timp, când vei fi mai în vârstă, vei putea mânca mai puțin decât persoanele mai tinere.

7. Știi cine ești

Dacă ți-ai petrecut anii adolescenței într-o stare foarte emoțională și cei 20 de ani ai tăi au fost o perioadă în care ai încercat să demonstrezi ceva lumii, după vârsta de 30 de ani vei fi mai stabilit. Cercetătorii sugerează că platoul stabilizării personalității noastre se întâmplă între 30 și 50.

8. Unghiile tale cresc mai lent

Cercetătorii au descoperit că, atunci când suntem tineri, unghiile noastre cresc rapid. Acest lucru a fost observat pentru prima dată de dr. William Bean, care a descoperit că unghiile de la mâna stângă au crescut cu o rată de 0,123 mm pe zi. După vârsta de 67 de ani, această rată a scăzut la 0,095 mm pe zi. Aceste modificări pot fi cauzate de circulația mai lentă a sângelui.

9. Dinții tăi devin mai puțin sensibili

Dinții devin mai puțin sensibili deoarece dentina devine mai puternică odată cu înaintarea în vârstă, între smalțul exterior al unui dinte și nervul său central. Această întărire determină pierderea sensibilității.

10. Te simți mai fericit

Cercetătorii au descoperit că, după vârsta de 30 de ani, te poți simți chiar mai fericit și mai mulțumit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel