3 rețete simple pentru o cină perfectă de Ziua Îndrăgostiților. Le poți face rapid acasă

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
cina ziua indragostitilor Foto: Freepik @vecstock
cina ziua indragostitilor Foto: Freepik @vecstock

Bucură-te de o seară de romantism culinar cu o selecție de rețete apetisante, dar simplu de preparat.

Dacă vrei să faci o impresie memorabilă de Ziua Îndrăgostiților, găsești mai jos trei feluri de mâncare delicioase pentru o seară minunată. Aceste delicatese variate îți vor oferi câteva opțiuni dacă nu știi ce să gătești pentru seara de Valentine's. Adu atmosfera romantică din restaurant la tine acasă urmărind aceste rețete care nu necesită ore în șir de pregătire și o echipă întreagă de bucătari.

Foto: Frepik

Pui "Marry me"

Acest fel de mâncare este perfect pentru tine dacă ești în căutarea unei cine de pui care îi va lăsa pe oameni fără cuvinte și nu-și vor putea stăpâni entuziasmul. Pieptul de pui este mai întâi prăjit până când devine auriu, iar apoi este copt într-un sos de smântână care nu este doar simplu, ci și foarte satisfăcător.

Potrivit Delish, oamenii au început să rostească laude asemănătoare unei cereri în căsătorie pentru această mâncare de pui cremoasă și aromată. Unele dintre cele mai populare laude au inclus: "m-aș căsători cu tine pentru acest pui". Acest fel de mâncare și numele său au luat naștere ca urmare: O cină compusă din pui care este atât de delicioasă încât, la ultima înghițitură, ai putea primi o cerere în căsătorie. 

Ce face ca acest fel de mâncare de pui care este influențat de bucătăria italiană să fie atât de unic? Pieptul de pui este prăjit și apoi gătit la cuptor cu un sos de smântână care este atât simplu, cât și bogat. Acest lucru permite pieptului de pui să absoarbă toate aromele delicioase. Produsul final este un pui care debordează de savoare și vine cu un sos cremos care poate fi turnat peste orice preparat.

Vezi și: Delicii sănătoase de Ziua Îndrăgostiților: rețete de fursecuri aromate pe care să le încerci

Ingrediente:

- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțite (aproximativ 45 ml)

- 4 bucăți de piept de pui dezosate și fără piele (600-800 grame)

- sare kosher

- piper negru proaspăt măcinat

- 2 căței de usturoi, tocați mărunt

- 1 lingură de frunze de cimbru proaspăt (aproximativ 15g)

- 1 linguriță de fulgi de ardei roșu zdrobit (aproximativ 5g)

- 180 ml zeamă de pui cu un conținut scăzut de sodiu

- 120 ml smântână groasă

- 120 ml roșii uscate la soare tocate 

- 30-40 g parmezan proaspăt ras 

- busuioc proaspăt rupt, pentru servire

Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 190°C. Într-o tigaie mare, potrivită pentru cuptor, la foc mediu-mare, încălzește 1 lingură de ulei. Se condimentează generos puiul cu sare și piper și se rumenește până când devine auriu, 5 minute pe fiecare parte. Transferă puiul pe o farfurie. 

Pasul 2
Pune din nou tigaia la foc mediu și adaugă restul de 2 linguri de ulei. Adaugă usturoiul, cimbrul și fulgii de ardei roșu și gătiți până când se fragmentează, 1 minut. Se adaugă bulionul sau zeama de pui, smântâna, roșiile uscate și parmezanul și se condimentează cu sare. Se aduce la fierbere, apoi se întoarce puiul în tigaie.

Pasul 3
Transferă tigaia în cuptor și coace până când puiul este gătit complet (și sucurile curg limpede atunci când puiul este străpuns cu un cuțit), 10-12 minute.

Pasul 4
Se ornează cu busuioc și se servește.

Foto: Freepik @valeria_aksakova

Linguine cu creveți și ardei roșu prăjit la cuptor

Această rețetă de paste cu creveți necesită un efort redus pentru un rezultat uluitor, datorită ardeilor rumeniți. Aceștia se pot găsi în magazine iar sortimentul la borcan este mai fraged și face un sos mai fin. Rețeta poate fi ajustată prin înlocuirea vinului cu bulion, oțet de cidru de mere sau apă, prin reducerea paprika la 1 linguriță sau mai puțin și prin omiterea fulgilor de ardei roșu. Ardeii la borcan sunt mai fragezi decât cei făcuți în casă.

Ingrediente

- 450 g de creveți mijlocii, decojiți, fără coadă

- 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă fin (aproximativ 10 ml)

- 1 lingură de paprika afumată (aproximativ 15 ml)

- sare kosher

- 450 g linguine (aproximativ 450 de grame)

- 2 borcane de ardei roșii prăjiți, scurși (aproximativ 450 de grame fiecare)

- 120 ml smântână (aproximativ 120 ml)

- 2 linguri de unt nesărat (aproximativ 30 ml)

- 2 cepe shallots, tocate mărunt (aproximativ 100 de grame)

- 4 căței de usturoi, tocați mărunt

- 120 ml vin alb sec (aproximativ 120 ml)

- 6 linguri de feta fărâmițată (aproximativ 90 de grame)

- pătrunjel proaspăt tocat sau busuioc și fulgi de ardei roșu zdrobit (opțional), pentru servire

Pasul 1
Într-un castron mare, combină creveții, coaja de lămâie, 1 linguriță de paprika și 1 linguriță de sare. Acoperă castronul cu un prosop de bucătărie și pune-l la frigider până când ești gata de gătit.

Pasul 2
Într-o oală mare de apă clocotită cu sare, fierbe pastele până când sunt al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează 1 cană de apă pentru paste înainte de a le scurge.

Pasul 3
Între timp, într-un blender sau robot de bucătărie, amestecă ardeii, smântâna și restul de 2 lingurițe de ardei și 1 linguriță de sare până când se omogenizează.

Pasul 4
Într-o tigaie mare, la foc mediu, topește untul. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă din când în când, până când devin aurii pe margini, între 3 și 5 minute. Adaugă vinul și răzuie cu o lingură de lemn bucățile rumenite de pe fundul tigăii. Amestecă ocazional, până când cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat, încă aproximativ 2 minute.

Pasul 5
Redu focul la mediu-scăzut și adaugă amestecul de ardei. Mărește apoi focul la mediu și adu amestecul la fierbere. Adaugă creveții într-un strat uniform și întoarce-i o dată, până când sunt opaci, albi și ușor cârlionțați, aproximativ 3 minute în total.

Pasul 6
Ia tigaia de pe foc și adaugă pastele fierte, turnând apă pentru paste pentru a slăbi sosul, dacă este necesar.

Pasul 7
Împarte pastele în boluri. Acoperă cu feta, pătrunjel și fulgi de ardei roșu, dacă este cazul.

Vezi și: Impactul pozitiv al florilor asupra creierului. De ce ne bucurăm când primim flori

Foto: Freepik @KamranAydinov

Salată cu friptură la grătar

Această salată conține friptură de costiță, ceapă roșie, roșii cherry, brânză albastră, busuioc și un dressing balsamic. Pregătită la grătar și acoperită cu ceapă roșie, este un fel de mâncare simplă, dar impresionantă, care poate fi preparată cu orice fel de costiță dar dacă preferi un anumit sortiment de carne de vită, schimbă rețeta după bunul plac.

Ingrediente pentru dressing:

- 4 căței de usturoi, curățați de coajă, zdrobiți

- 120 ml de ulei de măsline extravirgin

- 80 ml de oțet balsamic

- 2,5 g de zahăr granulat

- 2,5 g sare kosher

- 2 g de piper negru proaspăt măcinat

Ingrediente pentru salată:

- 1 ceapă roșie medie, tăiată în felii de 1cm.

- 5 ml ulei de măsline extravirgin

- Sare kosher

- 570 g de friptură de costiță dezosată

- piper negru proaspăt măcinat

- 140 g de rucola și/sau spanac baby

- 1 avocado, fără sâmburi, tăiat în felii

- 240 g de roșii cherry, tăiate în două

- 110 grame de brânză albastră, fărâmițată

- frunze de busuioc proaspăt rupte, pentru servire

Dressing:

Pasul 1
Într-o cratiță mică, la foc mediu, gătește usturoiul și uleiul, amestecând ocazional, până când usturoiul este parfumat și înmuiat, 5-7 minute. Se lasă să se răcească ușor.

Pasul 2
Transferă usturoiul și uleiul într-un blender. Adaugă oțetul, zahărul granulat, sarea și piperul și amestecați până la obținerea unei compoziții foarte netede. Toarnă într-un borcan și pune-l la frigider până când îl adaugi la salată. 

Salata:

Pasul 1
Pregătește grătarul la foc mediu-mare și lasă-l să se încălzească timp de 5 minute. Stropește ceapa cu ulei și asezonează generos friptura cu sare și piper.

Pasul 2
Prăjește ceapa la grătar, întorcând-o o dată, până când apar urme de carbonizare, 2-3 minute pe fiecare parte, și friptura la grătar, întorcând-o din când în când, până când un termometru cu citire instantanee introdus în partea cea mai groasă înregistrează 55° pentru o friptură medium în sânge, aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Se transferă ceapa și friptura pe o planșetă de tăiat. Se lasă să se răcească ușor. Taie friptura în felii subțiri, în sensul opus fibrelor.

Pasul 3
Pe un platou mare, aranjează rucola. Acoperă cu friptura, ceapa, avocado, roșiile, brânza albastră și busuiocul. Stropește cu dressing înainte de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel