4 moduri de a-ți întări unghiile: atenție, fragilitatea lor poate fi semn de boală

Angela Sabău |
Data publicării:
Unghii lungi
Unghii lungi

Mâinile sunt ca o carte de vizită pentru orice persoană, iar unghiile sunt foarte mai importante în tot acest ansamblu. Aspectul lor deteriorat poate indica, însă, o stare de sănătate precară.

De multe ori tindem să trecem cu vederea sănătatea unghiilor noastre. Unghiile slabe și moi sau excesiv de fragile pot indica starea generală de sănătate a unei persoane și pot fi un semn al unei afecțiuni la bază. Este foarte important să oferiți unghiilor îngrijire și atenție.

De cele mai multe ori, în timp ce deschidem ceva de genul unei cutii sau în timp ce preparăm vasele, tindem să trecem cu vederea răul pe care îl face unghiilor. Este extrem de important să ai grijă de unghiile tale și să te asiguri că sunt puternice și sănătoase.

Deci, dacă întâmpinați frecvent probleme precum ciobirea unghiilor și nu le puteți crește prea mult, deoarece acestea tind să se rupă foarte ușor, iată patru moduri sigure pentru a le întări, propuse de pinkvilla.com.

Menține-te hidratat

Dacă nu bei suficientă apă în fiecare zi și corpul tău nu primește suficient lichid, atunci poate avea ca rezultat fragilitatea unghiilor și ruperea lor cu ușurință. Deci, pentru a-ți asigura unghiile sănătoase și puternice, asigură-te că îți creșteți aportul zilnic de lichide, consumând suficientă apă.

Ține-ți unghiile mai scurte

Când ai unghii foarte lungi, este mai probabil ca acestea să se rupă sau să fie ciobite. Deci, este întotdeauna mai bine să păstrezi unghiile tăiate mai scurt, pentru a-și menține puterea și a le proteja de deteriorarea lor.

Evită unghiile artificiale

Sigur, unghiile cu gel sau acrilice arată într-adevăr pline de farmec și elegante, dar îți vor slăbi unghiile originale. Deci, evită unghiile gel sau acrilice pe cât posibil pentru a te asigura că unghiile rămân sănătoase și nu devin slabe.

Hidratează-ți unghiile

Pentru a te asigura că unghiile rămân hidratate, folosește cât mai mult posibil cremă de mâini. Expunerea constantă la apă sau la anumite produse de curățat poate slăbi unghiile și, prin urmare, se recomandă să hidratezi unghiile de fiecare dată când te speli pe mâini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel