5 motive pentru care poți dezvolta boli de inimă înainte de 50 de ani

Dana Lascu |
Data publicării:
Boli de inimă
Boli de inimă

Deși sunt asociate cu vârsta înaintată, atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și alte tipuri de boli de inimă pot să apară mult mai devreme - în special atunci când sunt întruniți anumiți factori de risc.

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în întreaga lume, iar oamenii le asociază în mod eronat cu o populație mai în vârstă, îmbătrânită. Iată cinci motive pentru care bolile de inimă pot să apară până la vârsta de 50 de ani:

Fumatul

Unul dintre cei mai mari factori de risc pentru boala coronariană, și singurul care este complet prevenibil, este fumatul. Tinerii adulți care fumează își cresc major riscul de a avea un atac de cord față de colegii lor de nefumători, potrivit diferitelor studii. Unul dintre ele, spre exemplu, arată că acest risc crește de 8 ori!

Complicații ale sarcinii

Femeile care dezvoltă preeclampsie sau diabet gestațional, se îngrașă excesiv sau intră în travaliu prematur prezintă un risc crescut de boli cardiace precoce. Acest lucru se datorează faptului că problemele legate de artere sunt, de obicei, în miezul condițiilor exclusiv legate de sarcină, arată experții American Heart Association

Hipercolesterolemia familială (FH)

Colesterolul ridicat este un factor pentru bolile de inimă, dar hipercolesterolemia familială este o formă specială. „FH” contribuie la niveluri excesive - peste 190 mg – de lipoproteină cu densitate mică sau colesterolul LDL „rău”. Persoanele născute cu FH au colesterol ridicat de la o vârstă fragedă.

Statistic, aproximativ 1 din 250 de persoane au Hipercolesterolemie familială, ceea ce duce de obicei la probleme asociate cu colesterolul ridicat, cum ar fi ateroscleroza. Jumătate dintre bărbații cu Hipercolesterolemie familială netratată vor avea un atac de cord sau angină înainte de a împlini 50 de ani. 30% dintre femeile cu Hipercolesterolemie familială netratată vor avea un atac de cord înainte de a împlini 60 de ani.

Rasa

Rasa și unii factori de risc se combină pentru a crește riscul de boli de inimă. În timp ce rasa nu poate fi modificată, riscul poate fi redus semnificativ, dar cu efort. Hipertensiunea arterială este un factor de risc principal în bolile de inimă, iar prevalența sa la persoanele de culoare din Statele Unite este printre cele mai mari din lume, spre exemplu. Aproximativ 3 din 4 adulți de culoare dezvoltă hipertensiune arterială până la 55 de ani, potrivit unui studiu.

Depresia

Depresia afectează întregul corp, nu doar mintea, pentru că eliberează hormonii de stres și crește substanțele chimice inflamatorii care pot provoca o îngustare a arterelor. De asemenea, are un impact asupra factorilor de viață care pot afecta direct sănătatea fizică,

Adolescenții care au depresie sau tulburări bipolare ar trebui monitorizați pentru boala cardiacă precoce, potrivit unei declarații științifice a American Heart Association, care a constatat că boala lor mentală îi pune în pericol timpuriu pentru boli de inimă și de vase de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel