5 simptome neobișnuite ale deficitului de vitamina D

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Vitamina D este elementul nutritiv carea ajută la reglarea cantității de calciu și fosfat din organism, două lucruri care sunt cruciale pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Cunoscută și sub denumirea de „vitamina soarelui”, vitamina D este produsă în mod natural de organism atunci când suntem expuși la lumina soarelui. Poate fi găsită, însă, și în anumite alimente sau sub formă de suplimente. Din păcate, deficiența de vitamina D este frecventă, însă nu prea știm cum se manifestă. Iată cinci simptome neobișnuite:

1. Te îmbolnăvești frecvent

Vitamina D prezentă în corp întărește sistemul imunitar. Deci, carența de vitamina D provoacă stări de răceală sau gripă foarte dese. 

2. Niveluri scăzute de energie

Dacă te simți mai mereu lipsit de energie și chef de viață, pe tot parcursul zilei, s-ar putea să ai carență de vitamina D. Așadar, include în meniul tău alimente bogate în vitamina D pentru a îți îmbunătăți starea de spirit, cum ar fi somonul, gălbenușurile de ou, carnea roșie, cerealele pentru micul dejun, untul etc.

3. Depresie

Depresia este, de asemenea, una dintre cauzele neobișnuite ale deficitului de vitamina D. Afectează starea de spirit și ne face să ne simțim deprimați pentru o perioadă lungă. 

Citește și Alimente super-bogate în potasiu: întrec bananele

4. Probleme cu pielea

Diferite probleme ale pielii, cum ar fi acneea, erupțiile cutanate, pot fi motivul deficitului de vitamine. Expunerea frecventă la lumina soarelui poate vindeca aceste probleme.

5. Căderea părului

Căderea părului este, de asemenea, unul dintre simptomele neobișnuite ale deficitului de vitamina D. Include mai multe alimente bogate în vitamina D în dieta ta, pentru a-ți hrăni și întări firele de păr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel