5 sucuri NATURALE sănătoase care te ajută după ce ai avut COVID-19. REȚETE

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sucuri bune după ce ai avut COVID. Foto: Pixabay
Sucuri bune după ce ai avut COVID. Foto: Pixabay

Al doilea val de COVID 19 la sfârșitul căruia suntem ne-a afectat enorm viața. Chiar și după ce te vindeci de virusul periculos, trebuie să fii atent la sistemul tău imunitar. Iată 7 rețete de sucuri care îți cresc imunitatea: 

Sucurile de legume și fructe sunt pline cu vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Acestea ajută sistemul imunitar să își revină după COVID 19, care afectează direct sistemul digestiv, provocând leziuni tisulare și inflamații în stomac, spun specialiștii. Sucurile proaspete sunt absorbite rapid de sistemul digestiv și aduc, pe lângă nutrienți, un efect calmant și vindecător. Nutrienții intră rapid în fluxul sanguin, astfel încât veți beneficia rapid de ei și vă veți simți energizați. Iată câteva rețete perfecte pentru așa ceva: 

1) Suc de roșii cu castraveți și mentă

Roșiile conțin antioxidanți, menta reglează digestia și calmează stomacul. Datorită fibrelor sale și, în special, semințelor sale, castravetele și-a demonstrat eficacitatea într-un studiu prin reducerea nivelului de trigliceride și a indicelui de masă grasă la persoanele care suferă de hipercolesterolemie. Se pun în blender 2-3 roșii, un castravete și 2-3 crenguțe de mentă proaspătă, plus o jumătate de pahar de apă. Se fac cremă care se bea proaspătă.

2) Morcov, sfeclă, ghimbir și suc de lămâie

Morcovul și sfecla ajută la eliminarea toxinelor din organism. Bogată în antioxidanți și vitamine A, B și C, sfecla se remarcă prin capacitatea sa de a purifica ficatul și prin aceea de a reduce riscul bolilor cardiovasculare. Lămâia este bogată în vitamina C. Curățați 1 morcov, o sfeclă mică, o bucată de ghimbir de 2-3 cm și stoarceți zeama dintr-o lămâie. Tăiați cuburi, băgați într-un blender totul și adăugați un pahar cu apă. Se consujmă proaspăt.

3) Lămâie, ananas și mere verzi

Acest suc înseamnă, de fapt, vitamina C și calciu concentrate. Vă vor îmbunătăți sistemul imunitar și vă vor ajuta digestia. Se pun în blender zeama de la 2 lămâi, 200 g de ananas și 1 măr verde tocat. Adăugai și apă dacă îl vreți mai lichid. Se bea proaspăt. 

4) Kiwi, căpșuni și portocale

Acest suc antioxidant vă va stimula sistemul imunitar și vă ajută la gestionarea tensiunii arteriale. Se pun în blender o cană de căpșuni tăiate în jumătate, 2 kiwi decojite, 1 portocală fără semințe cu o jumătate de cană de apă și 1 lingură de miere. Se consumă proaspăt

5) Turmeric, ghimbir, lămâie și portocală

Toate ingredientele acestui suc conțin compuși antiinflamatori și antioxidanți, care au și proprietăți antivirale și antibacteriene. Aveți nevoie de un sfert de linguriță de turmeric, o bucată de ghimbir de 2-3 cm, zzeama de la o lămâie și o portocală. Se curăță și se amestecă toate ingredientele în blender cu un pahar cu apă. Beți sucul proaspăt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel