6 alimente alcaline care previn diabetul și bolile cardiovasculare

Cătălina Burghelea / 29 apr 2021 / 15:41

Sursă de beneficii, energie și bunăstare, dieta alcalină are mulți adepți. Detoxifiant mai presus de toate, acest program alimentar, cunoscut și sub denumirea de dietă acido-bazică, pledează pentru o reechilibrare a pH-ului organismului.  

6 alimente alcaline care ne protejează de afecțiuni precum cele cardiovasculare sau diabet:

1. Sfeclă

Bogată în antioxidanți și vitamine A, B și C, sfecla se remarcă prin capacitatea sa de a purifica ficatul. Potrivit unui studiu, ar lupta și împotriva hipertensiunii, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare.

2. Castravete

Compus în principal din apă, castravetele este aliatul ideal în curele de slăbire și nu numai! Datorită fibrelor sale și, în special, semințelor sale, castravetele și-a demonstrat eficacitatea într-un studiu prin reducerea nivelului de trigliceride și a indicelui de masă grasă la persoanele care suferă de hipercolesterolemie. Indicele său PRAL este -3.

3. Ghimbir

Sub formă de pulbere, ghimbirul are un indice PRAL de -24,55. Ideal pentru îmbunătățirea funcțiilor cardiovasculare, rizomul de ghimbir a fost dovedit și într-un studiu că reduce glucoza în diabetul de tip 2 și îmbunătățește profilul lipidic.

4. Cartof dulce

Cu un indice PRAL de -8, cartoful dulce este hrănitor și un aliat considerabil în hipertensiune grație conținutului său de potasiu. În plus, este bogat în vitamina C care, datorită acțiunii sale antioxidante, luptă împotriva îmbătrânirii premature a celulelor.

5. Spanac

Bogat în fier și potasiu, spanacul este aliatul tău zilnic împotriva colesterolului ridicat, așa cum se arată într-un studiu. Indicele lui PRAL este de -11,8.

6. Pepene

Foarte sărac în calorii și bogat în apă, acest fruct este ambalat cu vitamina C și conține beta-caroten. În sinergie cu alți nutrienți, betacarotenul protejează organismul de îmbătrânirea prematură. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy