8 semne ale corpului care-ți arată că vei TRĂI MULT

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
8 semne ale corpului - Foto: Pexels / Unsplash
8 semne ale corpului - Foto: Pexels / Unsplash

Potrivit unui studiu, există 8 semne ale corpului care indică faptul că vei avea o viață lungă.

Un studiu realizat de oamenii de știință danezi arată care sunt cele 8 semne ale corpului care-ți spun că vei trăi mult. Chiar dacă obiceiurile sănătoare, alimentația sănătoasă și sportul ne ajută organismul să fie sănătos și să reziste în timp, cercetătorii spun că sunt alte semne care-ți spun că vei avea o viață lungă. 

De exemplu, puteți avea un corp masiv și puteți mânca mult, dar dacă nu aveți grăsime pe burtă, poate fi un bonus mare în calea vieții spre a împlini 100 de ani.

Păducelul, planta care vindecă VARICELE, indigestia, inima și depresia. E indicat și pentru menopauză, iar LISTA continuă

1. Arăți mai tânăr

Oamenii de știință au monitorizat 187 de perechi de gemeni, din 2001 până în 2013 și au observat că gemenul care părea mai tânăr, a avut o durată de viață mai lungă.

2. Ești femeie

Oamenii de știință sugerează că, în general, femeile trăiesc mai mult decât bărbații cu 6 până la 8 ani. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unui avantaj biologic pentru femeie și diferențele de comportament între bărbați și femei.

3. Ai născut după 33 de ani

Unii cercetători au ajuns la concluzia că, dacă ai avea un copil după vârsta de 33 de ani, se poate spune că vei trăi mai mult. Specialiștii conectează pe sistemul reproducător al unei femei. Dacă îmbătrânește încet, la fel face și restul corpului.

4. Indicele de masă corporală

Studiul arată că dacă indicele de masă corporală este cuprins între 18,5 și 25, atunci vei trăi mai mult.

Acest studiu a descoperit că obezitatea vă poate reduce durata de viață. Oamenii de știință au menționat, de asemenea, că un indice normal de masă corporală este cuprins între 18,5 și 25. Acesta este numărul recomandat care vă poate menține mai sănătos. În același timp, indicele de exces de greutate este cuprins între 25 și 30, iar gradul de obezitate este între 30 și 35.

5. Nu aveți grăsime pe burtă

Grăsimea de pe burtă, chiar și la persoanele care nu au exces de greutate, ar putea fi motivul unor boli de inimă care au un efect asupra duratei în care trăiești. Această sugestie a fost făcută de cercetătorii care au urmărit pacienți din 2000 până în 2016. Mai mult, grăsimea de pe burtă este mai grasă, potrivit acestora. De asemenea, au observat că mușchiul este ca un depozit metabolic. Ajută la scăderea nivelului de zahăr în sânge.

Irina Loghin, momentul cumplit pentru care a renunțat la CARNE: Să vă intre în cap, scumpe doamne! M-am prăbușit, m-au luat cu salvarea!

6. Ai un somn bun

Potrivit sondajelor, durata somnului contează foarte mult.

Dormind mai puțin de 5-7 ore pe noapte îți poți reduce durata de viață cu 12%.

Fundația Somnului și jurnalele recomandă durate diferite pentru fiecare grupă de vârstă:

- Adulți mai tineri (18-25 ani) 7-9 ore

- Adulți (26-64) 7-9 ore

- Adulți mai în vârstă (65+) 7-8 ore

7. Sunteți dreptaci

Nu există dovezi 100% care să demonstreze acest lucru, dar totuși, unele studii spun că persoanele care sunt dreptace au tendința de a trăi mai mult în rândul adulților și sportivilor.

8. Cât de înalt ești

Se pare că ar exista o sugestie științifică că femeile înalte au mai multe șanse de a împlini vârsta de 90 de ani.

În același timp, înălțimea bărbaților nu este asociată cu longevitatea.

Pentru bărbați, exercitarea a mai mult de 60 de minute de exerciții pe zi este cheia unei vieți sănătoase și mai lungi, citează tu-stiai.com.

Cum te pot îmbolnăvi curele de DETOX. Tănără: Sucul verde NU face minuni. Am slăbit 22 de KG, apoi au urmat problemele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel