9.000 de români au refuzat să se imunizeze cu un anume ser. CNCAV: vaccinarea e un act benevol

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

9.000 dintre cei 200.000 de români programați azi la imunizare cu serul AstraZeneca au refuzat să se imunizeze cu acest vaccin după ce unele state europene au acuzat reacții adverse. Premierul Florin Cîțu anunța ieri că România nu a primit nicio doză din lotul cu probleme.

Reprezentanții CNCAV au precizat vineri, 12 martie, că ”din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 9000 s-au retras. Asta înseamnă doar un procent de 4.5%”. Gestul românilor vine după ce unele state europene au acuzat reacții adverse la un anume lot, lot care nu a ajuns în România. Autoritățile române au anunțat aseară că vaccinarea cu serul AstraZeneca continuă, iar Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat continuarea vaccinării cu acest ser.

”Vaccinarea este un act benevol și au existat situații in care oamenii înscriși inițial la programare și-au mai schimbat/ amânat opțiunea și pentru celelalte tipuri de  vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, arată CNCAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel