Arahidele, de ce ar trebui să le consume diabeticii: legătura cu nivelul glicemiei

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Arahidele
Arahidele

Diabeticii ar trebui să consume arahide, spune specialiștii. Acestea ar avea o legătură cu nivelul glicemiei.

În timp ce despre alune se vorbește adesea pentru rolul lor în susținerea sănătății inimii și menținerea unei greutăți corporale sănătoase, importanța lor în a ajuta organismul să mențină nivelul zahărului din sânge nu este bine înțeleasă. Dietician clinic certificat, lector, educator pentru diabet, tehnolog în carne și fondator al NUTR, Lakshita Jain, aduce lumina asupra acestui lucru.

Scăderea indicelui glicemic

Indicele glicemic sau IG este un sistem de evaluare pentru alimentele care conțin carbohidrați, arătând cât de repede fiecare aliment afectează nivelul de zahăr din sânge atunci când este consumat singur. Ca atare, alimentele cu un indice glicemic scăzut sunt cele mai bune pentru cei cu diabet de tip 2.

Lakshita Jain spune: „Arahidele au un indice glicemic scăzut de 14, ceea ce previne creșterea glicemiei și, la rândul său, reduce necesarul de insulină. Un studiu a demonstrat că atunci când arahidele sau untul de arahide sunt incluse într-o masă cu conținut ridicat de glicemie, acestea mențin zahărul din sânge stabilizat, astfel încât să nu crească prea repede. ” Adăugați arahide la salate, piureuri și pâine prăjită! Conform cercetărilor, consumul de arahide de cel puțin cinci ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta diabet.

Glucoza inferioară din sânge

Adăugarea a 10-20 de grame de arahide în dieta zilnică echilibrată poate ajuta la scăderea glicemiei. Lakshita Jain spune: „Arahidele sunt ieftine și au un rol uimitor de benefic în gestionarea diabetului de tip 2, precum și a riscului crescut de niveluri ridicate de zahăr. Acestea sunt sărace în carbohidrați și bogate în acizi grași mononesaturați (grăsimi bune) care ajută la îmbunătățirea controlului glicemic și la menținerea nivelului de zahăr din sânge. ”

Reduce sensibilitatea la insulină

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au de multe ori niveluri mai scăzute de magneziu în sânge și o sensibilitate crescută la insulină. Magneziul este disponibil în mod natural în organism, dar puteți crește nivelul acestui nutrient consumând alimente bogate în magneziu, care sunt bune pentru diabetici. Lakshita Jain adaugă: „Alunele sunt o sursă bună de magneziu. Adăugarea acestui aliment la dietă vă poate ajuta să satisfaceți 42% din necesarul zilnic de magneziu, contribuind astfel la reducerea sensibilității la insulină. ”

În plus, arahide, unt de arahide și ulei de arahide sunt bogate în grăsimi sănătoase. Peste 80% din grăsimile din arahide sunt grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă. Arahidele sunt, de asemenea, bogate în grăsimi polinesaturate, un alt factor bun pentru un risc mai mic de boli de inimă.

Notă: Alunele sunt bogate în acizi grași Omega-6, deci dacă sunt consumate în exces, pot crește inflamația corpului. De asemenea, arahidele sunt contaminate cu o ciupercă numită aflatoxină. Încălzirea uscată, prăjirea cu ulei sau gătitul sub presiune pot distruge aproape 70% din aflatoxină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel