Beneficiile UIMITOARE ale studierii unui instrument muzical, asupra sănătății creierului

Angela Sabău |
Data publicării:
Studierea unui instrument muzical îmbunătățește funcția cognitivă  Foto: pixabay.com
Studierea unui instrument muzical îmbunătățește funcția cognitivă Foto: pixabay.com

În ciuda faptului că, de-a lungul anilor, artele au fost adesea primele care au fost eliminate atunci când a venit vorba de tăieri bugetare în sistemul școlar, cercetările arată că acestea joacă un rol crucial în dezvoltarea creierului. 

În special, cântatul la un instrument muzical oferă o gamă fascinant de largă de efecte cognitive care ne pot aduce beneficii chiar și mult timp după ce decidem să ne oprim.

Cântatul la un instrument muzical ne cere să angajăm simultan diferite părți ale creierului nostru, potrivit experților de la Penn Medicine News. Atunci când cântăm la un instrument, activăm mai multe părți ale sistemului nervos central, inclusiv sistemul nervos periferic (care controlează funcția motorie), neurotransmițătorii implicați în funcția executivă a creierului și răspunsul neurologic la inputul senzorial. Exersarea de rutină a creierului în acest mod are ca rezultat îmbunătățirea capacității mentale. 

De fapt, pentru elevi, cântatul la un instrument muzical ar putea contribui la creșterea notelor la alte materii. Un studiu realizat în 2019 de Universitatea din British Columbia a constatat că elevii care studiază muzică în liceu au rezultate mai bune la materiile de engleză, matematică și științe decât cei care nu sunt înscriși la cursuri de muzică. Într-adevăr, rezultatele examenelor au arătat că elevii care au început să cânte în copilărie s-au clasat cu până la un an academic înaintea celor care nu au cântat niciodată la un instrument.

Citește continuarea pe Spectacola și află cum pot fi îmbunătățite memoria, funcția cognitivă și timpul de reacție, studiind un instrument muzical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel