Bistriţa-Năsăud: Managerul SJU se plânge că niciun medic de familie nu vrea să facă gardă în UPU


Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat luni că a purtat mai multe discuţii cu medicii de familie din judeţ, dar că niciunul dintre aceştia nu şi-a arătat disponibilitatea de a lucra cu linia de gardă a spitalului în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), pentru cazurile medicale cod alb sau albastru, cu toate că, din punct de vedere financiar, ar fi plătiţi "foarte bine".

"Noi nu vrem un centru de permanenţă în spital, noi vrem integrarea, conform legii, a medicilor de familie în linia de gardă din UPU a spitalului: ei să vină cu contract de timp parţial pentru gărzi, să lucreze cu linia de gardă a spitalului şi să preia cazurile de cod alb şi albastru, care, în mod normal, s-ar preta pentru medicina de familie. Dacă pacienţii, din varii motive, nu se duc către medicina de familie, vrem să aducem medicii de familie la ei, dar trebuie să găsim deschiderea asta din partea lor. Mai mult decât atât, ei vor fi plătiţi la tarifele de linie de gardă de UPU, deci vor fi plătiţi foarte bine. Nu ştiu de ce au astfel de ezitări. Am fost la mai multe întâlniri cu ei, din păcate nu am primit niciun răspuns afirmativ", a spus Lazany, notează Agerpres. 

Declaraţia a fost făcută cu ocazia semnării contractului de lucrări în vederea reabilitării termice a secţiei TBC, contract în valoare de 630.000 de euro finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit site-ului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, în judeţ există 135 de medici de familie care au contract cu Casa, dintre care 40 au cabinete în municipiul Bistriţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel