Bolnav de meningită, i s-a spus că are probleme psihice: s-a trezit legat de pat

DCMedical Team |
Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

Un jurnalist din Vaslui relatează că a fost declarat nebun de către un medic de la Spitalul Județean cu toate că, de fapt, el suferea de meningită.

Realizatorul de programe radio povestește că s-a dus la spital pentru că avea dureri mari de cap. El a relatat toată experiența în direct. ”Începea să mă doară capul. Încet, încet, din ce în ce mai mult. Am hotărât să merg la privat să îmi fac niște analize, nu mi-a ieșit nimic în neregulă, în afară de nu știu ce deviație de sept și un pic de sinuzită”.

Deși a început să ia tratament, starea lui s-a agravat, așa că a ajuns cu o ambulanță la Spitalul Județean din Vaslui. Aici, medicul care l-a consultat a decretat că are probleme psihice. 

”Doamna doctor mi-a pus niște întrebări. ”Ai probleme! Ai probleme!” Păi da, am probleme, că de asta am venit aici! ”Nu, aveți probleme psihice! De ce nu vreți să înțelegeți că aveți probleme psihice?Trebuie să faceți controale la psihiatrie!”

Așa că bărbatul a fost dus într-un salon. 

”Adorm cred că pe la unu, două noaptea, mă trezesc legat. Bineînțeles, la recomandarea doamnei doctor. M-am trezit din somn legat de mâini și de picioare. Te trezești legat, începi să tragi de alea, să te eliberezi! Te eliberezi, faci un pic de tărăboi! Și automat, îți crește foarte tare tensiunea”. 

Managerul spune că bărbatul nu a fost legat, ci trebuia ținut într-o anumită poziție fixă. 

”După ce a fost consultat în Unitatea de Primiri Urgențe și s-a hotărât internarea pacientului, la nivelul secției a apărut o simptomatologie specifică și au trebuit luate măsurile respective. Nu a fost legat, a fost contensionat, există o diferență”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui, la Antena 3. 

După incident, realizatorul radio a fost mutat singur într-un alt salon. 

”M-au dus într-un salon părăsit, cu saltele răsturnate pe acolo...”

Într-un final, bărbatul a reușit să plece din Spitalul de la Vaslui pentru a fi consultat de medicii de la Spitalul de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași, unde i s-a spus că, de fapt, suferea de meningită. Tratamentul a durat trei săptămâni, după care a fost trimis acasă. 

Cazul a fost anchetat și de conducerea spitalului. 

”Acum, noi facem o anchetă administrativă dacă toate procedurile și toate protocoalele au fost respectate cu strictețe și la sfârșitul acestei anchete noi vom comunica rezultatul ei”, a concluzionat managerul spitalului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel