Cancer, diagnosticat și vindecat în aceeași zi. Povestea femeii care a trecut prin trei tipuri de cancer. Cum s-a vindecat în ziua în care a fost diagnosticată

Monika Baciu |
Data publicării:
cancer - FOTO: Freepik@seventyfour
cancer - FOTO: Freepik@seventyfour

Cancer, diagnosticat și vindecat în aceeași zi. O femeie a fost vindecată de cancer exact în ziua în care i-a fost descoperită tumoarea. Aceasta s-a mai luptat de încă trei ori cu alte două tipuri de cancer

Cancer, diagnosticat și vindecat în aceeași zi. O bunică din Texas a fost diagnosticată și vindecată de cancer pulmonar în aceeași zi. April Boudreau, în vârstă de 61 de ani, s-a trezit după ce a fost supusă unei anestezii locale și a descoperit că o tumoare din plămânii ei fusese identificată - și îndepărtată - într-o singură ședință.

”Te ciupești pentru că nu-ți vine să crezi că este adevărat. Totul a fost atât de simplu, fără radiații sau chimioterapie”, scrie New York Post.

Boudreau fusese deja supusă la tratamente împotriva cancerului de trei ori în viața ei, după ce supraviețuise limfomului Hodgkin de două ori în 1984 și 1985 și cancerului la sân în 2002.

Vezi și: Fibrilația atrială, bătaia neregulată a inimii. Poate provoca cheaguri de sânge, accident vascular cerebral sau atac de cord

Cancer, descoperit în urma unei investigații de rutină

Bunicuța se supunea unei tomografii computerizate anuale în ianuarie, când medicii au detectat un nodul alarmant pe plămânul său drept.

Ea a fost chemată la Texas Health Harris Methodist Hospital pentru un test de urmărire în primăvară. În timpul biopsiei pulmonare, medicii au confirmat că nodulul era de fapt un cancer pulmonar în stadiu incipient.

Astfel, medicii au trecut la acțiune și au decis să îndepărteze imediat celulele canceroase, în timp ce Boudreau se afla sub anestezie locală. Echipa medicală a folosit o nouă tehnică de chirurgie toracică minim invazivă, care utilizează un cateter ultrasubțire ghidat robotic pentru a ținti leziunile din zonele greu accesibile ale plămânilor.

Femeia de 61 de ani s-a trezit pentru a descoperi în mod șocant că fusese diagnosticată și vindecată de cancer în timp ce se afla sub efectul somnului. Ea a spus că singurul simptom pe care l-a avut a fost faptul că îi lipsea puțin respirația, pe care inițial l-a pus pe seama îmbătrânirii.

În timpul operației, medicii au făcut doar cinci incizii minuscule pe partea ei pentru a îndepărta tumora, permițându-i să plece acasă a doua zi.

”Am luat analgezice timp de trei zile și asta a fost tot ce am avut nevoie. După trei zile, eram normală, mă plimbam. Nu mi-a venit să cred”, a spus ea.

Vezi și: Otrava din haine care te poate îmbolnăvi. Olga Simionescu: Duce la tulburări hormonale sau cancer

Cancerul pulmonar, în creștere

”Studiile arată că numărul deceselor cauzate de cancerul pulmonar continuă să scadă datorită faptului că oamenii nu fumează și datorită unor progrese ca acestea, prin care oamenii sunt diagnosticați și tratați mai devreme. Prin aceste investiții și prin reunirea echipelor multidisciplinare de tratament, salvăm vieți”, a declarat DeLeon, președintele Texas Health Fort Worth.

Una din 16 persoane va fi diagnosticată cu cancer pulmonar în timpul vieții - ceea ce înseamnă că aproximativ 236.740 de persoane vor fi diagnosticate cu această boală în SUA în acest an, potrivit cercetărilor Fundației de Cercetare a Cancerului Pulmonar.

Cancerul pulmonar este principala cauză a deceselor cauzate de cancer la nivel mondial, însă anul trecut aceste cifre au atins un minim istoric datorită scăderii ratei fumatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel