Cartofi dulci, 6 beneficii SURPRINZĂTOARE pentru sănătate. De ce trebuie consumați DES

Cartoful dulce îşi are originile în America Centrală şi de Sud, dar astăzi este popular peste tot în lume. Cea mai bogată sursă de vitamina A, cartoful dulce ar fi fost folosit în America de Sud încă de acum 5000 de ani nu doar ca hrană, ci şi ca remediu pentru diferite boli.

Cartofii dulci sunt legume rădăcinoase dulci, cu amidon, care sunt cultivate în întreaga lume. Sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și culori - inclusiv portocaliu, alb și violet - și sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Ca să nu mai vorbim, acestea oferă o serie de beneficii pentru sănătate și sunt ușor de adăugat în dieta ta.

Iată 6 beneficii surprinzătoare ale cartofilor dulci pentru sănătate:

1. Pot avea proprietăți de luptă împotriva cancerului

Cartofii dulci oferă diferiți antioxidanți, care pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. Antocianinele - un grup de antioxidanți găsiți în cartofii dulci purpurii - s-au dovedit că încetinesc creșterea anumitor tipuri de celule canceroase în studiile cu eprubete, inclusiv cele ale vezicii urinare, colonului, stomacului și sânului, potrivit unor studii.

2. Beneficii pentru o vedere mai bună

Cartofii dulci sunt incredibil de bogați în betacaroten. De fapt, o cană (200 de grame) de cartof dulce portocaliu copt cu piele oferă de peste șapte ori cantitatea de betacaroten de care are nevoie adultul mediu pe zi. Beta-carotenul este transformat în vitamina A în corpul dumneavoastră și este folosit pentru a forma receptori de detectare a luminii în interiorul ochilor, potrivit unor studii.

Citește continuarea pe SPECTACOLA.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel