Cartofii dulci sunt legume rădăcinoase dulci, cu amidon, care sunt cultivate în întreaga lume. Sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și culori - inclusiv portocaliu, alb și violet - și sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Ca să nu mai vorbim, acestea oferă o serie de beneficii pentru sănătate și sunt ușor de adăugat în dieta ta.
Iată 6 beneficii surprinzătoare ale cartofilor dulci pentru sănătate:
1. Pot avea proprietăți de luptă împotriva cancerului
Cartofii dulci oferă diferiți antioxidanți, care pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. Antocianinele - un grup de antioxidanți găsiți în cartofii dulci purpurii - s-au dovedit că încetinesc creșterea anumitor tipuri de celule canceroase în studiile cu eprubete, inclusiv cele ale vezicii urinare, colonului, stomacului și sânului, potrivit unor studii.
2. Beneficii pentru o vedere mai bună
Cartofii dulci sunt incredibil de bogați în betacaroten. De fapt, o cană (200 de grame) de cartof dulce portocaliu copt cu piele oferă de peste șapte ori cantitatea de betacaroten de care are nevoie adultul mediu pe zi. Beta-carotenul este transformat în vitamina A în corpul dumneavoastră și este folosit pentru a forma receptori de detectare a luminii în interiorul ochilor, potrivit unor studii.
Citește continuarea pe SPECTACOLA.RO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News