Circa 11.500 de copii din toată țara, ajutați printr-un serviciu telefonic gratuit

Adisa Codruț |
Data publicării:

Serviciul gratuit de call center ALOPEDI, gestionat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, a ajutat, în 2019, în jur de 11.599 de copii din toată țara.

Copii, serviciu. Reprezentanții Consiliului Județean Cluj spun că serviciul gratuit de callcenter ALOPEDI – 0364-917 dedicat sfaturilor medicale pediatrice, proiect gestionat de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, a ajutat, în anul 2019, nu mai puțin de 11.561 de copii, în creștere față de anii anteriori.

”În cazul a 65,15% dintre apeluri, medicii ALOPEDI au acordat sfaturi care au permis îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav. S-a evitat, în acest fel, deplasarea la serviciile de urgență și camerele de gardă, de obicei supraaglomerate, a nu mai puțin de 7.533 de copii. În același timp, 2.621 de copii au fost îndrumați spre medicul de familie pentru consult în următoarele 24 de ore, în timp ce doar 1.407 mici pacienți au fost îndrumați spre camerele de gardă sau serviciile de urgență. În ceea ce privește numărul de cazuri în care a fost nevoie de intervenția serviciului de ambulanță, au existat doar șapte astfel de situații, aspect justificat inclusiv de faptul că serviciul este dedicat situațiilor în care viața copiilor nu este în pericol”, potrivit postării de pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Cluj.

Apelurile provenite din alte județe sunt în creștere. Jumătate dintre apeluri sunt din afara județului Cluj: București, Brașov, Constanța și Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel