Școala începe fără triaj epidemiologic. Cine îi verifică pe elevi?

Adisa Codruț / 12 aug 2020 / 10:19
Coronavirus
Coronavirus

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la triajul epidemiologic al copiilor la intrarea în școli.

 

 

Ptocedura prin care copiilor li s-ar fi măsurat temperatura și ar fi fost întrebați cum se simt ar fi provocat înghesuială la ușa școlii, astfel, Ministerul Sănătății a decis ca părinții să îi verifice pe cei mici de acasă, înainte de a porni spre școală, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil.


Acesta a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor, potrivit DIGI 24

 "Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase", a declarat Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy