Școala începe fără triaj epidemiologic. Cine îi verifică pe elevi?

Adisa Codruț / 12 aug 2020 / 10:19
Coronavirus
Coronavirus

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la triajul epidemiologic al copiilor la intrarea în școli.

 

 

Ptocedura prin care copiilor li s-ar fi măsurat temperatura și ar fi fost întrebați cum se simt ar fi provocat înghesuială la ușa școlii, astfel, Ministerul Sănătății a decis ca părinții să îi verifice pe cei mici de acasă, înainte de a porni spre școală, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil.


Acesta a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor, potrivit DIGI 24

 "Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase", a declarat Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy