Școala începe fără triaj epidemiologic. Cine îi verifică pe elevi?

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Ministerul Sănătății a decis să renunțe la triajul epidemiologic al copiilor la intrarea în școli.

 

 

Ptocedura prin care copiilor li s-ar fi măsurat temperatura și ar fi fost întrebați cum se simt ar fi provocat înghesuială la ușa școlii, astfel, Ministerul Sănătății a decis ca părinții să îi verifice pe cei mici de acasă, înainte de a porni spre școală, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil.


Acesta a spus, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor, potrivit DIGI 24

 "Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie.

Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase", a declarat Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel