Col dr Gigi Teodoru: Recuperarea neuromotorie asistată de roboți, la Interviurile DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Colonel doctor Gigi Teodoru, șeful Secției de Recuperare medicală neurologică 2 de la Spitalul Militar Central din București
Colonel doctor Gigi Teodoru, șeful Secției de Recuperare medicală neurologică 2 de la Spitalul Militar Central din București

Recuperarea motorie pacienților care suferă de afecțiuni neurologice se face cu mult mai mult succes, în ziua de azi, cu ajutorul roboților. Ce fac roboții pentru pacienți și cum ușurează ei munca medicilor specialiști explică, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, col. dr. Gigi Teodoru, șef al Secției de Recuperare medicală neurologică 2 de la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din București. Interviul va fi transmis astăzi, de la ora 18.00, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook ale DC Medical.

Dacă până de curând recuperarea motorie a pacienților cu afecțiuni neurologice se făcea în mare parte doar cu kinetoterapeutul, acum medicii specializați în această ramură au un ajutor de nădejde în roboți. 

Cum ajută roboții pacientul și medicul

Aceștia, pe lângă faptul că preiau o mare parte din „greutatea" pacientului și din stresul fizic pe care-l presupune reînvățarea mișcărilor, aduc și numeroase beneficii suplimentare. Unele sunt legate, printre altele, de motivarea psihologică a bolnavului, de faptul că le antrenează creierul să dezvolte noi conexiuni, de verticalizarea rapidă după ce au făcut un accident vascular cerebral – ca să dăm un exemplu -, de ajutorul dat în refacerea coordonării mișcărilor. Nu în ultimul rând, roboții ajută medicii și să analizeze mecanic și anatomic a mișcările pe care pacienții le execută.

Din ce sunt compuși și cum funcționează acești roboți, dar și cât de ultili le sunt în practica de zi cu zi medicilor și pacienților deopotrivă explică, EXCLUSIV, la Interviurile DC Medical, Colonel dr. Gigi Teodoru, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie, doctorand, membru al Societății Române de Reabilitare Medicală și șef al Secției de Recuperare medicală neurologică 2 a Spitalului Militar Central „Carol Davila" din București.

Specialistul ne va detalia și cât de rapidă poate fi recuperarea neuromotorie a unor pacienți care au suferit, spre exemplu, accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare sau traumatisme cranio-cerebrale, dacă este asistată de roboți.

Interviul cu col. dr. Gigi Teodoru va fi transmis astăzi, de la ora 18.00, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook ale DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel