Coronavirus: Parlamentul României se întrunește în ședință online

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19, infecție
COVID-19, infecție

Parlamentul României se va întruni, în premieră, joi, 19 martie, de la ora 12,00, în şedinţă comună online.

Pentru prima dată în istoria Parlamentului României, joi, 19 martie, va avea loc o întrunire online, de la ora 12,00, în şedinţă comună. Întrevederea se adresează votării solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind încuviinţarea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr. 195/2020.

Se va folosi în premieră o procedură specială de dezbatere şi vot electronic la distanţă, aprobate luni de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, ca urmare a măsurilor instituite pentru combaterea epidemiei de coronavirus. În acest sens, miercuri, deputaţii şi senatorii au avut o şedinţă - test, simulând votul online, arată Agerpres.

Preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, vor fi prezenţi în sala de plen. Şedinţa Parlamentului va fi transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor, iar dezbaterile se vor derula prin sistemul de teleconferinţă audio. Parlamentarii îşi vor susţine intervenţiile, în conexiune telefonică directă cu sala de plen, discursurile urmând să fie transmise în direct.

Proiectul de hotărâre care urmează să fie supus votului este pentru încuviinţarea măsurii adoptate de preşedintele României privind instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel