Coronavirus: primul caz de îmbolnăvire la Bruxelles

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aeroport
Aeroport

Un prim caz de infectare cu coronavirus a fost detectat la Bruxelles la unul dintre pasagerii zborului care a repatriat duminică circa 250 de persoane, din oraşul chinez Wuhan, a anunţat marţi ministrul belgian al Sănătăţii.

Coronavirus, Bruxelles. Potrivit autorităţilor, la bordul acestei aeronave, care a făcut o escală în sudul Franţei apoi la Bruxelles, se aflau reprezentate circa treizeci de naţionalităţi. "Toate celelalte ţări" au fost avertizate, a declarat ministrul belgian Maggie De Block în cadrul unei conferinţe de presă. Persoana testată pozitiv "este asimptomatică, e bizar, însă se simte bine", a adăugat ea. În Franţa, autorităţile medicale au efectuat teste unui număr de circa 20 de persoane repatriate duminică, iar acestea au ieşit "negative", au anunţat responsabilii sanitari luni, potrivit Agerpres.

În Belgia, nouă persoane au fost transferate la coborârea din avion la un spital militar din regiunea Bruxelles pentru a fi plasate în carantină, fiind ulterior supuse mai multor teste. În cadrul acestui grup, o persoană a fost "testată pozitiv", a anunţat marţi dimineaţă Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. "Rezultatele testelor pentru alţi compatrioţi sunt negative. Toţi au fost informaţi despre rezultatele care îi priveau", se indică în comunicatul de presă. Nici sexul şi nici naţionalitatea persoanei testate pozitiv nu au fost specificate. Ea a fost transferată la spitalul universitar Saint-Pierre din Bruxelles, unul dintre cele două centre de referinţă din Belgia pentru această epidemie.

În timpul conferinţei de presă, De Block, înconjurată de trei medici, a ţinut să dea asigurări cu privire la riscurile scăzute de contaminare. A avut "foarte puţine contacte cu alţii din grup, este puţin probabil să existe contaminări", a precizat profesorul Steven Van Gucht, unul dintre cei trei medici prezenţi. Pe lângă francezi şi belgieni, pe zborul sosit duminică se aflau în principal olandezi, danezi, cehi şi slovaci. Până la finalul zilei de luni, numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul Chinei continentale a crescut la 20.438, iar 425 de persoane au murit din cauza bolii, a informat Comisia Naţională de Sănătate din această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel