Cum slăbești făcând lucruri demonstrate științific

Dana Lascu |
Data publicării:
Sportul nu ajută doar la menținerea unei greutăți normale
Sportul nu ajută doar la menținerea unei greutăți normale

Sunt multe moduri în care poți slăbi, dar mare parte dintre diete te înfometează și n-au efect. Dacă nu ai voința necesară să ții o dietă strictă cap-coadă, poate e mai bine să faci câteva lucruri simple, în viața de zi cu zi, susținte de studii temeinic făcute, care vor duce la pierderea unor kilograme, chiar dacă mai încet decât o dietă „minune”. Iată aceste lucruri și studiile care le susțin:

Dacă scopul tu este să-ți reduci apetitul, ca să pierzi kilogramele în plus fără să suporți tot timpul senzația de foame, și să-ți îmbunătățești metabolismul, atunci trebuie să faci câteva schimbări în viața de zi cu zi, arată healthline.com. Iată care sunt acestea:

1. Redu masiv cantitatea sau renunță definitiv la zahăr și la carbohidrați

Când vei face asta, pofta de mâncare scade vertiginos și vei mânca mai puține calorii. Iar în timpul acesta, organismul ltău va consuma din depozitele de grăsimi pe care și le-a făcut, o arată un studiu privind efectul dietei ketogenice și a celei cu puține grăsimi, publicat în 2012.

Un alt beneficiu al scăderii cantității de carbohidrați este acela că scade și nivelul de insulină, determinând rinichii să elimine excesul de sodiu și apă din organism. Asta va reduce balonarea și retenția de apă, o arată un studiu publicat în 2007, în Jurnalul American de Fiziologie, la secțiunea Fiziologie renală.

Doar făcând aceste lucruri poți lejer slăbi 5 kilograme într-o săptămână, o arată un studiu din 2003, publicat în Jurnalul american de Endocrinologie Clinică și Metabolism.

2. Mănâncă proteine, grăsimi și vegetale

Fiecare dintre mesele ar trebui să includă o sursă de proteine, o sursă de grăsime și legume cu conținut scăzut de carbohidrați. Construirea meselor în acest mod va reduce automat aportul de carbohidrați până la intervalul recomandat de 20-50 grame pe zi.

Surse de proteine:
Carne: Vită, pui, porc, miel, etc.
Pește: Somon, păstrăv, creveți, etc.
Ouă: consumate integral (dacă nu sunteți alergici la ele)

Dietele bogat proteice reduc pofta de mâncare și gândurile obsesive la mâncare cu pân la 60%, reduc pofta de gustări la miezul nopții și te fac să te simți plin, așa că automat mănânci cu în medie 440 de calorii mai puțin, o arată un studiu publicat în Jurnalul american de Nutriție, în 2011.

Practic, spun cercetătorii, când vine vorba de slăbire, proteinele sunt ingredientele minune!

Legume cu puțini carbohidrați: Broccoli, conopidă, spanac, roșii, napi, varză de Bruxelles, varză, salată verde, castraveți.
Cu acestea vă puteți umple lejer farfuria, fără să vă faceți griji. În plus, o dietă bazată mai mult de carne și vegetale, conține toate fibrele, vitaminele și mineralele de care ai nevoie ca să fii sănătos.

Surse de grăsimi bune: Uleiul de măsline, uleiul de avocado, untul și uleiul de cocos (deși trebuie luat în considerare faptul că recent oamenii de știință au spus că aceasta ar fi „otravă pură").

La acestea, însă, trebuie să ai grijă. Pentru că au multe calorii! Așa că nu puneți în salată mai mult de o lingură de ulei de măsline și nici nu exagerați cu untul, că nu veți slăbi în veci.

3. Ridicați greutăți de 3 ori pe săptămână

Deși dacă faci aceste schimbări în dietă nu e obligatoriu să faci și sport, totuși e bine să faci exerciții fizice ca slăbirea să fie și mai rapidă.
Cea mai bună opțiune e să ajungi la sală de 3-4 ori pe săptămână, ca să faci încălzirea și să ridici niște greutăți. Asta pentru că acest tip de exerciții accelerează metabolismul și consumul de calorii, o oarată un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Alabama, publicat în 2008.

Este indicat să ridici greutăți pentru că în timpul unei diete metabolismul încetinește, ceea ce te va împiedica să slăbești.

Dacă acest tip de exerciții nu e pe gustul tău, încearcă exercițiile tip cardio (plimbările alerte, joggingul, alergarea, ciclismul sau înotul sunt câteva exemple)

4. Alte lucruri simple care te ajută să slăbești rapid și ușor

- micul dejun să fie bogat în proteine. Asta îți va reduce pofta de mâncare de-a lungul zilei, arată în studiu publicat în 2012.

- Bea apă cu jumătate de oră înainte de masă. Un studiu realizat de Department of Human Nutrition, Foods and Exercise, Virginia Tech, publicat ân 2010, arată că doar acest pas simplu te poate ajuta să slăbești cu 44% mai mult în decurs de 3 luni.

- mănâncă alimente care conțin fibre solubile, iara sta te va ajuta să-ți reduci colăceii din jurul taliei, arată un studiu publicat în 2012, în Jurnalul Asociației Nord Americane de Studiu a Obezității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel